NaslovnicaVijestiRafa Benitez poslao poruku navijačima Liverpoola pred večerašnje finale Lige prvaka!

Rafa Benitez poslao poruku navijačima Liverpoola pred večerašnje finale Lige prvaka!

Bivši trener Liverpoola Rafa Benitez danas je dao zanimljiv intervjuu pred finale Lige prvaka, u kojem će njegov bivši klub snage odmjeriti sa Tottenham Hotspurom.

Benitez poslao poruku navijačima Liverpoola

‘Redsi’ nisu uspjeli osvojiti ovo takmičenje još od ‘čuda u Istanbulu’ davne 2005. godine, kada ih je upravo Benitez odveo do titule nakon sjajnog preokreta protiv AC Milana.

Španjolski stručnjak se prisjetio koliki utjecaj su tu noć imali navijači kluba, kojima je poslao poruku i pred večerašnje finale. U intervjuu za Liverpool Echo on je rekao: “Navijači Liverpoola su fantastični. Možete i sami osjetiti kakva atmosfera bude na Anfieldu. Sada je u pitanju još veći stadion, i mislim da će slučaj biti isti. Sjećam se kad smo bili u Istanbulu, vidjeli smo kolone navijača koji idu prema stadionu, i one su bile ogromne.”

“Kao igrač, želite dati sve od sebe za takve navijače. Kad sam ja bio trener, non stop sam razmišljao o atmosferi koju stvaraju. Kada su me pitalo što mislim o utakmici protiv Barcelone, prisjećao sam se utakmice protiv Real Madrida, kada smo ih pobijedili 4-0. Navijači Liverpoola i u Madridu mogu napraviti istu atmosferu kao na Anfieldu.”

“Jedini problem je broj navijača koji nemaju ulaznice, tako da svi moraju ostati mirni. Policija je malo zabrinuta zbog toga jer ih ima previše, ali nadam se da će sve proći dobro i da će svi biti sretni.”

Benitez je odbio javno priznati koga podržava večeras, i to zbog dobrog odnosa sa Pochettinom. Rekao je: “Ne želim to reći. Želim pokazati poštovanje jer također imam jako dobar odnos sa Pochettinom, kao i Sissokom, koji je bio moj igrač. Znate što je u mom srcu, ali službeno ću reći kako se nadam da će pobijediti bolji tim.”

Tottenham – Liverpool: Najava engleskog finala Lige prvaka!

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!