NaslovnicaVijestiRafa Nadal je ponovo "lud" za Real Madridom

Rafa Nadal je ponovo “lud” za Real Madridom

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, u intervjuu za španjolsku Marcu se dotakao tema koje nemaju veze sa tenisom, a poznato je da je veliki navijač Reala.

Rafa Nadal

Kako se teniska sezona završila, igrači dobijaju ponekad i pitanja koja nemaju mnogo veze sa tim sportom. Rafael Nadal u sklopu priprema za novu sezonu voli da pogleda i koju nogometnu utakmicu, a čini se kako ekipu Reala ne propušta. Zato je i dobio nekoliko pitanja novinara o nogometu.

“Ponovo sam navučen na Real poslije komplikovane prošle godine i teškog početka sezone. Pričam o Realu kao amater ne kao nogometni stručnjak. Kao sportista mislim da je teško imati toliko loših mjeseci i to je teško promijeniti.”

“Real je u početku imao negativnu atmosferu iz prošle sezone i igrači su nastavili da igraju bez međusobnog povjerenja i nisu imali vjeru jedni u druge. To ti ne dozvoljava da igraš slobodno i da razviješ najbolje u onom drugom igraču. Realu je međutim trebalo dva mjeseca da se vrati i volim da ih gledam. Hazard je imao povrede ali je njegovo prisustvo ključno”, kazao je Nadal.

U intevjuu za Marcu on je pričao i o poređenju Messija i Ronalda i o tome da li tu postoje sličnosti sa poređenjem njega i Rogera Federera.

“Nemoguće je porediti. To su dva kompletno drugačija sporta i karakteristike Messija nisu karakteristike koje ima Federer niti Cristiano i ja imamo sličnosti. Svaki ima svoje osobenosti”, dodao je prvi teniser svijeta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!