NaslovnicaVijestiRafael Benitez: Potrebno nam je pet pobjeda za opstanak

Rafael Benitez: Potrebno nam je pet pobjeda za opstanak

Novi trener Newcastle Uniteda, Rafael Benitez, priznao je da je njegovom timu po svemu sudeći potrebno pet pobjeda u preostalih šest utakmica ukoliko žele izbjeći ispadanje iz Premier lige ove sezone.

Potrebno nam je pet pobjeda za opstanak

Newcastle je odigrao razočaravajuće u porazu kod Southamptona rezultatom 3-1 u subotu, te i dalje ostaje na 19. poziciji, šest bodova udaljen od sigurne zone.

“Svrakama” je ovo bio šesti poraz u posljednjih sedam odigranih utakmica, ali njihov trener Benitez još uvijek vjeruje da mogu izbjeći ispdanje iz lige.

“Još uvijek vjerujem da možemo početi pobijeđivati i promijeniti stvari. Ne moramo biti najbolji tim u ligi, ali moramo biti najbolji među posljednja četiri tima u ligi.”

“Ne radimo to u ovom trenutku, tako da smatram da moramo početi pobijeđivati utakmice i promijeniti puno stvari, predanost, strast, karakter i način igre.”

Ukoliko Norwich u subotu savlada Sunderland, Newcastle će za sigurnom zonom zaostajati čak devet bodova. Benitez zna važnost navijača u ovakvim trenucima i očekuje njihovu podršku ovog vikenda, koji bi mogao biti prekretnica u sezoni.

“Navijači će biti presudni za nas, jer igrači trebaju njihovu podršku, podsticaj. Na kraju sezone ćemo imati vremena za analizu onoga što se događa u klubu, ali sada je vrijeme da se ujedinimo i damo sve od sebe jer to je jedini način.”

Pored spomenute utakmice protiv Swanseaja u sljedećem kolu, Newcastle će u preostalim utakmicama u ligi igrati protiv Manchester Cityja, Crystal Palacea i Tottenhama kod kuće, te gostovati kod Liverpoola i Aston Ville.

Benitez je pozvao svoje igrače da odigraju najbolje što mogu u preostalim utakmicama, s obzirom da su na gostujućim utakmicama ove sezone uspjeli osvojiti samo sedam bodova.

“Ukoliko ostali klubovi izgube neke utakmice, bit će nam dovoljne i četiri pobjede. Ukoliko nastave pobjeđivati, onda će nam biti potrebno pet pobjeda za opstanak”, rekao je bivši trener Liverpoola i Real Madrida.

“Neki od igrača znaju da to možemo napraviti, ali i neki su zabrinuti zbog grešaka koje pravimo iz utakmice u utakmicu. Jedini način je da analiziramo te situacije na treninzima, tako da se uvjerimo da nećemo praviti iste greške na preostalim utakmicama.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!