NaslovnicaVijestiRalf Rangnick šokirao odlukom. Odbio preuzeti Bayern Munich

Ralf Rangnick šokirao odlukom. Odbio preuzeti Bayern Munich

Nakon što je Fabrizio Romano jučer najavio da će Ralf Rangnick (65) preuzeti upravljanje Bayernom, vijest je danas iznenadila mnoge. Christian Falk, novinar Bilda, potvrdio je da Rangnick ipak neće preuzeti poziciju trenera Bayerna. Ovu informaciju su potvrdili i sam Rangnick, kao i austrijska reprezentacija koju trenutačno vodi. Ova neočekivana promjena u planovima izazvala je iznenađenje, posebno s obzirom na prethodne indikacije o pregovorima između Bayerna i Rangnicka.

Unatoč očekivanjima, Rangnick neće preuzeti ulogu nasljednika Thomasa Tuchela na trenerskoj klupi Bavaraca. Umjesto toga, postigao je dogovor s austrijskim savezom i ostaje izbornik njihove reprezentacije. S njima će sudjelovati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u lipnju. Austrija će se natjecati u skupini D zajedno s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom.

Rangnick je jasno istaknuo: “S punim srcem ostajem izbornik Austrije. Uživam u ovom poslu i predan sam daljnjem napretku. Važno je naglasiti da moj odabir nije odbacivanje Bayerna, već je to odluka u korist moje trenutačne momčadi i naših ciljeva. Moj fokus je sada potpuno usmjeren na Europsko prvenstvo, gdje ćemo dati sve od sebe kako bismo postigli što bolje rezultate.”

Prema informacijama Bildovog novinara Tobija Altschäffla, Rangnick nije želio naglo promijeniti svoj životni ritam niti istovremeno balansirati između dva zahtjevna posla – vođenja austrijske reprezentacije na Europskom prvenstvu i planiranja budućnosti Bayerna za sljedeću sezonu. Altschäffl ističe da Rangnick ima duboko razumijevanje što znači biti trener u vrhunskom klubu i osjećati pritisak koji s tim dolazi. U njegovim godinama, takav dvostruki angažman jednostavno nije zamisliv.

Nakon što su Xabi Alonso i Julian Nagelsmann odlučili ostati vjerni Bayernu i njemačkoj reprezentaciji, Rangnick je postao treći trener koji je odbio Bayern u posljednjim tjednima. Romano se također oglasio o ovom događaju, navodeći da je Bayern čekao potvrdu od Rangnicka i bio spreman predstaviti ga idući tjedan, ali je Rangnick odbio u posljednjem trenutku.

Rangnick je najpoznatiji po svojem radu u Hoffenheimu i RB Leipzigu, ali također je bio i trener Manchester Uniteda u sezoni 2021./2022., u kojoj je zabilježio šesto mjesto, što je bilo najslabije rangiranje Uniteda u povijesti Premier lige. Od travnja 2022., vodi austrijsku reprezentaciju.

Iako mu ugovor vrijedi još godinu dana, Bayern se odlučio rastati od Tuchela na kraju sezone. Nakon 11 godina dominacije, najuspješniji njemački klub ostao je bez titule u Bundesligi, koja je pripala Bayer Leverkusenu. Također, doživjeli su iznenađujući poraz u njemačkom kupu od trećeligaša Saarbrückena rezultatom 1:2.

Tuchelova borba za titulu u Ligi prvaka nastavlja se nakon što je stigao do polufinala, gdje je u prvoj utakmici u Münchenu odigrao 2:2 protiv Reala iz Madrida. Uzvrat je zakazan za srijedu, 8. svibnja, s početkom u 21 sat na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!