NaslovnicaVijestiRamos prokomentirao penal i poslao poruku kritičarima

Ramos prokomentirao penal i poslao poruku kritičarima

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos smatra da je sudac ispravno postupio dosudivši jedanaesterac za njegov tim, u El Clasicu na Camp Nou, gdje je “kraljevski klub” odnio trijumf rezultatom 1:3.

“Mislim da je odluka veoma jasna. Lenglet me je povukao u trenutku kada sam krenuo da skočim, sve je jasno. Nepravedno je osuđivati suca za nešto tako čisto. To nas je poguralo ka pobjedi”, kaže Ramos i dodaje:

“Obe ekipe su jake defanzivno, ne daju mnogo prostora, poštujemo jedni druge. Uspjeli smo da im oduzmemo loptu iz nogu, tada se oni najviše muče, a poslije drugog gola smo se dobro i posvećeno branili”.

Bila je to prva ligaška pobjeda u El Clasicu za Real još od 2016. godine, a kapetan ističe da porazi od Cadiza i Shakhtara nisu bili poljuljali tim.

“Ovdje sam 16 godina, dvije utakmice ne znače da mijenjamo ciljeve. Kritike nas nisu dotakle, nastavićemo čvrsto i nećemo poletjeti, iako ova pobjeda jeste slatka jer je ostvarena na terenu najvećeg rivala. Da, poslije loših izdanja uvuče se negativna energija u svlačionicu, ali mi najstariji se pobrinemo da je izbacimo odatle, pa makar i usisivačem. Ovo je tim koji zna kako da pobjeđuje”, zaključuje Ramos.

Barcelona je iz pet utakmica do sada sakupila sedam bodova, a Real Madrid ima 13 bodova iz šest utakmica.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!