NaslovnicaVijestiRAMOS UPOZORIO DEFANZIVCA REAL MADRIDA: Ukoliko ne popravi nastupe, napustit će klub!

RAMOS UPOZORIO DEFANZIVCA REAL MADRIDA: Ukoliko ne popravi nastupe, napustit će klub!

Kapiten i jedna od najvećih zvijezda Real Madrida Sergio Ramos upozorio je jednog od defanzivaca kluba kako mora poboljšati svoje nastupe ili riskira odlazak iz kluba do kraja prelaznog roka.

Ramos upozorio Odriozolu

‘Los Blancosi’ su slavili samo u jednoj od pet odigranih utakmica u predsezonskim pripremama u proteklih nekoliko tjedana. Savladali su ih Atletico Madrid, Bayern Munchen i Tottenham Hotspur, odigrali su neriješeno sa Arsenalom, te slavili protiv Fenerbahcea.

Kao i prošle sezone, najveći problem i u ovim prijateljskim utakmicama im je predstavljala defanzivna linija. Skoro svi dostupni igrači u prvom timu su dobili određenu minutažu, ali Zinedine Zidane nije dobio ni trenutka mira, s obzirom na brojne greške njegove obrane. Na svim navedenim odigranim utakmicama primili su ukupno čak 15 golova, što je vrlo razočaravajuće za njihove standarde.

Jedan od defanzivaca koji se posebno istakao svojim lošim nastupima je Alvaro Odriozola, koji je krivac za nekoliko primljenih golova. Fox Sports piše kako mu je kapiten kluba Sergio Ramos poslao upozorenje da mora poboljšati svoj učinak na terenu, inače bi mogao biti prodan do kraja prelaznog roka.

Mnogi navijači kluba su hvalili predsjednika Florentina Pereza kada je ovaj doveo španjolskog desnog beka za 30 miliona eura iz Real Sociedada prošlog ljeta, pobijedivši u utrci za njegov potpis ispred velikana kao što su Manchester City i Juventus. Iako je bio rezerva Carvajalu, Odriozola je prošle sezone skupio 22 nastupa u svim takmičenjima, te pritom postigao jedan gol u Kupu Kralja.

Međutim, sada kada je u klub stigao Eder Militao, koji također može igrati na poziciji desnog beka, te s obzirom na Odriozoline brojne greške u pripremama, nije sigurno da li Zidane računa na njega sljedeće sezone.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!