NaslovnicaVijestiRASPRODAJA U TORINU: Evo kojih 6 igrača će napustiti Juventus do kraja...

RASPRODAJA U TORINU: Evo kojih 6 igrača će napustiti Juventus do kraja prelaznog roka!

U proteklih nekoliko godina, u želji da konačno osvoje trofej Lige prvaka, Juventus je napravio velike promjene u svom timu. Nakon dolaska Cristiana Ronalda prošlog ljeta, u klub su i ovog ljeta stigle zvijezde, kao i novi trener, i to po prvi put u posljednjih pet godina.

Šest igrača napušta Juventus

S obzirom da je u Torino stiglo čak osam pojačanja, ‘Stara dama’ će do kraja prelaznog roka morati prodati neke od zvijezda za koje više nema mjesta i na koje ne računaju u predstojećoj sezoni.

Budući da je i sam Maurizio Sarri priznao kako će otprilike šest igrača morati biti izostavljeno iz liste igrača koji će biti prijavljeni u Ligi prvaka sljedeće sezone, donosimo vam listu onih koji će vjerovatno napustiti klub do kraja mjeseca.

Mattia Perin
Nakon što je Gianluigi Buffon objavio kako napušta Juventus prošle godine, u klub je stigao Perin kako bi pravio konkurenciju Wojciechu Szczesnyom na golu talijanskog velikana.
Ipak, godinu dana kasnije, Perin je u dresu ‘Stare dame’ skupio tek devet nastupa, a Buffon se ponovo vratio u klub. Pod pretpostavkom da će Szczesny i dalje biti prva opcija, a Buffon zamjena, Perin će tako navjerovatnije pasti na treće mjesto kada su u pitanju golmani.

Daniele Rugani
Kada je Andrea Barzagli krajem prošle sezone priznao kako završava karijeru, mnogi su pomislili kako je to konačno prava prilika za Ruganija da se izbori za mjesto u početnih jedanaest.

Ipak, klub je ovog ljeta odlučio potrošiti preko 60 miliona eura na dovođenje najtalentiranijeg mladog defanzivca svijeta Matthijsa de Ligta. S obzirom da ima 25 godina, te da nema nekih šansi da igra redovno pored De Ligta, Bonuccija i Chiellinija, vjerovatno je pravo vrijeme za Ruganija da napusti klub.

Blaise Matuidi
Jedna od pozicija na kojoj će svakako biti potrebno ‘čišćenje’ je pozicija centralnog veznjaka. U klub su ovog ljeta stigla dva nova vezna igrača, Rabiot i Ramsey, te ih sada Juve ima ukupno čak sedam.

Iako su mnogi očekivali kako će Khedira biti taj koji će otići, on je pokazao kako je u sjajnoj formi na predsezonskim pripremama, te je sada glavni kandidat za odlazak Matuidi.

Mario Mandžukić
Mandžukićeva situacija slična je onoj Matuidijevoj. U klub je stigao u poznim godinama karijere, te nitko nije očekivao kako će ostati predugo. Sada, kada Juve na raspolaganju u napadu ima igrače kao što su Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala i Sarrijev miljenik Gonzalo Higuain, Manždo je vjerovatno tu višak.

Marko Pjaca
Još jedan Hrvat koji će vjerovatno napustiti redove talijanskog prvaka je i Marko Pjaca. On je prošlu sezonu proveo u Fiorentini, gdje se nije baš proslavio svojim nastupima. Od dolaska u klub 2016. godine, ukupno je u crno-bijelom dresu skupio 14 nastupa za tri godine, te je odlazak vjerovatno najbolja opcija za obje strane.

Juan Cuadrado
Čini se kako je sav fokus u proteklih nekoliko tjedana na tome da li će Dybala napustiti Juventus, posebno zbog činjenice da se ne uklapa u sistem koji preferira Maurizio Sarri. Međutim, kada bi morali birati između njega i Cuadrada, vjerujemo kako bi mnogi odlučili zadržati Argentinca.

Iako još uvijek ima štošta za ponuditi, Cuadrado se za vrijeme provedeno u klubu nikada nije uspio nametnuti kao pravi izbor na svojoj prirodnoj poziciji. Trenutno ima 31 godinu i Juve bi u slučaju njegove prodaje ovog ljeta mogao dobiti poprilično visoku cifru, a navodno interes već pokazuje Bayern Munchen koji je u potrazi za novim krilima. Ukoliko Dybala ostane, Cuadrado je vjerovatno taj koji će morati otići kako bi se izbalansirale stvari u napadu.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!