NaslovnicaVijestiRAZBIJESNIO ČELNIKE BIVŠEG KLUBA: Iz Chelseaja odgovorili na 'laži' Thibauta Courtoisa!

RAZBIJESNIO ČELNIKE BIVŠEG KLUBA: Iz Chelseaja odgovorili na ‘laži’ Thibauta Courtoisa!

Golman Real Madrida Thibaut Courtois privukao je veliku pažnju nogometne javnosti prošlog ljeta, kada se posvađao sa čelnicima svog bivšeg kluba Chelseaja, te zatražio odlazak. On se dugo vremena povezivao sa odlaskom sa Stamford Bridgea, a Los Blancosi su ga uspjeli dovesti nekoliko dana prije kraja prelaznog roka, i to za samo 35 miliona eura.

Courtois razbijesnio čelnike Chelseaja

Nema sumnje kako su navijači Chelseaja očekivali odlazak belgijskog reprezentativca u nekom trenutku, ali zasigurno nisu očekivali kako će se okrenuti protiv kluba, te isforsirati taj transfer na način na koji je učinio. Nakon impresivnih nastupa na Svjetskom prvenstvu, gdje je dobio Zlatnu rukavicu, Courtois se nije vratio klupskim obavezama, odnosno odbio je dolaziti na treninge.

26-godišnjak se udaljio od kluba, te je bilo jasno kako će učiniti sve da ode u Real Madrid, a transfer je potvrđen osmog augusta. Tim svojim postupcima je naljutio brojne navijače i zaposlenike londonskog kluba, koji smatraju kako je Belgijanac postupio neprofesionalno. Međutim, u intervjuu prije nekoliko dana on je pokušao opravdati svoje postupke.

Naime, rekao je kako mu je direktorica kluba Marina Granovskaia pred početak Svjetskog prvenstva obećala da će moći napustiti Stamford Bridge. Zatim je dodao kako je Granovskaia odustala od tog dogovora, te da je to razlog zbog kojeg je odlučio prestati trenirati. Njegova verzija događaja je privukla pažnju mnogih, uključujući navodno i čelnike Chelseaja, koji su odgovorili na ove tvrdnje.

Novine Daily Telegraph su izvijestile kako su u njegovom bivšem klubu bijesni zbog ovih komentara, te da negiraju to što je on rekao. U izvješću piše: “Courtois je pokušao opravdati svoje postupke izjavivši da je Granovskaia odustala od dogovora koji je postignut pred početak Svjetsko prvenstvo. Svi u u Chelseaju negiraju ovu tvrdnju i njegovu verziju događaja, i Courtois može očekivati hladan prijem od strane bivšeg kluba i navijača ukoliko ikad bude dolazio na Stamford Bridge.”

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!