Razlog Iniestinog odlaska u Kinu je privatno poslovanje?

Andres Iniesta broji svoje zadnje dane nogometne karijere u Barceloni i u Europi. Jedan od najboljih veznjaka svih vremena napušta elitni nogomet i odlazi na daleki istok, točnije u Kinu. Osim što Iniesta sve teže hvata tempo svojih mlađih kolega, razlog je i visoka plaća u Kini te unaprijeđenje svog osobnog poslovanja, svoje vinarije…

Razlog Iniestinog odlaska

Andres Iniesta bez sumnje je igrač koji je obilježio jednu nogometnu eru, riječ je o igraču koji je bio rame uz rame Ronaldu i Messiju kada su se dijelile ‘Zlatne lopte’, riječ je o igraču koji ima 4 titule Lige prvaka te igraču koji je zabio najvažniji gol u povijesti španjolskog nogometa, onaj u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine.

Maestro Iniesta ovo ljeto napustit će ‘svoju’ Barcelonu, klub u kojem je proveo cijelu karijeru. Barcelona se već pripremila na život nakon Inieste, doveli su Coutinha, a veliki Andres svoj će nogometni put nastaviti u Kini. Njegova bruto plaća u Kini iznosit će 35 milijuna eura, ali glavni razlog zašto je Iniesta odabrao Kinu, a ne Ameriku ili bliski istok jest posao sa vinima.

Naime, Andres Iniesta osnovao je vinariju Bodega Iniesta 2010. godine u svom rodnom gradu Fuentealbilli. Ponudu njegovih vina možete vidjeti na web-stranici www.bodegainiesta.es. Ono što je zanimljivo u vezi njegove web-stranice jest da Iniesta već priprema teren za razvoj svog poslovanja u Kini. Naime, bodegainiesta.es već ima opciju da stranicu gledate na mandarinskom jeziku, odnosnom službenim jezikom u Kini.

Predviđanja njegove vinarije su da će u narednih godinu dana Bodega Iniesta izvesti oko 2 milijuna boca vina upravo u Kinu. U tom naumu pomoći će mu i predsjednik njegova budućeg kluba kao i nogometni savez u Kini. Prema pisanju Marce, to će Iniesta staviti i u ugovor jer želi pomoć lokalnih stručnjaka za marketing kako bi proširio prepoznatljivost svog brenda na dalekom istoku.

Kina je jedno od najvećih tržišta na svijetu te tržište na kojem se sve više gradi brend o europskim vinima, a s obzirom da Iniesta ima 33 godine, vrijeme je da krene razmišljati što nakon karijere, ali očito on je već razmislio…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.