NaslovnicaVijestiRazlozi zašto nitko ne želi Aubameyanga?

Razlozi zašto nitko ne želi Aubameyanga?

auba borussia

Zašto nitko ne želi jednog od najboljih napadača na svijetu, igrača koji je u zadnje tri godine jednom bio izabran za najboljeg Afričkog igrača, a dva puta bio drugoplasirani. Pierre-Emerick Aubameyang nakon Lewandowskog najbolji je napadač u Bundesligi i glavna je zvijezda Borussije Dortmund. Kako je moguće da se takav igrač nudi najvećim klubovima, a nitko ga ne želi?

Najčudnije u cjeloj priči je to što se Borussia Dortmund svake godine bori za naslov Bundeslige, a Aubameyang se ponaša pomalo nekorektno kada se javno nudi drugim klubovima kao što se primjerice nudio Real Madridu. Ovaj 28-ogodišnji Gabonac ima plaću od 170.000 eura u Dortmundu, a onda izjavi: “Želim igrati za Real Madrid, to je moj san.” U redu je imati svoj san i slijediti ga, no nije to korektan odnos prema Dortmundu.

No nije Real Madrid jedini koji je odlučio da dovođenje Aubameyanga nije baš najmudriji potez, oni su od tog odustali baš kao što je isto napravila i Barcelona i Manchester United, Liverpool, City i AC Milan. Svi razumio zašto su klubovi bježali od Balotellija koji je postigao tek koji gol u par sezona pa jedva pronašao klub koji će ga primiti, pa tamo ponovno proigrao. No, koji su to razlozi zašto veliki klubovi bježe od Aubameyanga?

[su_bet365_app]

Razlozi za nedovođenje Aubameyanga?

Ukratko – Pierre-Emerick Aubameyang ima 28 godina, Gabonac je i puno košta! U čemu je tu problem?

On je mašina za golove i u to nema dileme, ali on je samo to. On ima 28 godina, a Borussia Dortmund za njega tražili 70, 80 ili 90 milijuna eura, a njegova glavna kvaliteta je brzina. Problem upravo leži u tome da kada bi Real Madrid, United, Milan ili Barca doveli igrača koji ima 28 godina, ili još gore – sljedeće godine će imati 29, koliko se on može klubu isplatiti ako će ga oni platiti 80 milijuna eura. Primjerice, Higuain je bio tih godina kada je došao u Juventus za 90 milijuna eura, no u čemu je razlika?

Gonzalo Higuain je bio glavni igrač Juventusovog glavnog konkurenta, Napolija, bio je gotovo kao ‘one-man team’ i rušio je sve golgeterske rekorde Serie A i na kraju krajeva – veći je brend od Aubameyanga i Argentinac je. Zašto dati 80 milijuna eura za Gabonca? Igrača koji dolazi s tržišta gdje ljudi nemaju novca da kupuju dresove i igrača koji nema posebno izgrađen brend.

Uz već navedeni marketinški nedostatak, Aubameyang ima i drugi veliki nedostatak. Njegova se igra temelji na brzini i eksplozivnosti, a njemu je već 28 što znači da ulazi u godine kada njegova brzina i eksplozivnost kreću u silaznu putanju. Možda već za godinu ili dvije on više neće biti igrač kakvo bi vi sada trebali platiti 80 milijuna eura.

Ukratko, najvjerojatniji scenarij je da će Aubameyang ostati u Dortmundu još neko vrijeme ili će otići u Kinu jer za Real, Barcu, Milan, United i Liverpool nije dovoljno samo zabijati golove. Da bi bio devetka takvog kluba, moraš biti i ‘tvornica novca’ ili makar vrhunsko ulaganje u budućnost, a ne rizično.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!