NaslovnicaVijestiRB Leipzig doveo jednog od najtalentovanijih francuskih napadača

RB Leipzig doveo jednog od najtalentovanijih francuskih napadača

Njemački bundesligaš RB Leipzig kompletirao je transfer francuskog u21 reprezentativca Jean-Kevina Augustina iz Paris Saint Germaina.

RB Leipzig doveo Jean-Kevina Augustina

20-godišnji Augustin je potpisao petogodišnji ugovor sa viceprvakom Njemačke, a prema pisanju Bilda cijena transfera iznosi oko 13 miliona eura.

Mladi napadač je imao ugovor sa klubom sa Parka prinčeva do 2022. godine, ali se ipak odlučio na odlazak iz Pariza.

On je prošle sezone skupio ukupno 10 nastupa u francuskom prvenstvu, od čega je samo jednom počeo utakmicu od prve minute.

Uspio je postići samo jedan gol protiv Caena, dok je također upisao i dvije asistencije, jednu protiv istog kluba, a drugu protiv Nantesa.

U izjavi za medije vezano za planove ovog ljeta, sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick još jednom je potvrdio da klub neće napustiti Naby Keita, od kojeg ne odustaje Liverpool.

“Zasigurno nećemo dozvoliti odlazak naših ključnih igrača. Ne postoji ništa što će nas natjerati da promijenimo odluku.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!