NaslovnicaVijestiNakon izjave La Lige povodom osnivanja Superlige: Real Betis uklonio Barcelonu, Reala...

Nakon izjave La Lige povodom osnivanja Superlige: Real Betis uklonio Barcelonu, Reala i Atletico Madrida sa tabele!

Real Betis je uklanjanjem prva tri španjolska kluba sa tabele La Lige na svojoj web stranici došao na treće mjesto, nakon vijesti o formiranju Europske Superlige.

Čelnici Atletico Madrida, Barcelone i Real Madrida su među 12 osnivačkih klubova koji su uključeni u mnoge pokvarene planove europskih elitnih klubova.

A vidjevši najavu koja je potresla cijeli nogometni svijet, čini se da Betis ne troši svoje dragocjeno vrijeme.

Tabela La Lige na početnoj stranici Betisa nije sadržavala Atletica, Barcelonu i Reala, što je Real Betisa odvelo na treće mjesto u ligi.

To je značilo da je Betisov suparnik Sevilla bila na vrhu tabele, ali čini se da im to nije toliko zasmetalo.

Međutim, ako kliknete na dio tabele sa cijelom ligom, tri spomenuta izostavljena kluba su se vratila i tabela se vratila u normalu.

Jutros je La Liga iznijela svoje stajalište po tom pitanju i potpuno jasno i izričito sročila izjavu:

“La Liga najoštrije osuđuje nedavno objavljeni prijedlog otrgnutog, elitističkog europskog natjecanja koje napada principe otvorenog natjecanja i sportskih zasluga koji su u središtu domaće i europske nogometne piramide”, navodi se u priopćenju.

“Danas ljubitelji nogometa širom Europe mogu sanjati da se njihov klub, bez obzira na veličinu, može istaknuti, popeti se na vrh i natjecati se na vrhuncu europskog nogometa. La Liga brani ovu europsku nogometnu tradiciju za sve. Koncept kojeg su predložili 12 europskih klubova uništavaju taj san, zatvarajući vrata europskom nogometu, dopuštajući samo nekoliko elitnih da zarade novce.”

“La Liga ima ponosnu, 90-godišnju povijest kao otvoreno natjecanje temeljeno na zaslugama. Milijuni navijača širom svijeta prate 42 kluba La Lige Santander i La Lige SmartBank. Uspjeh naših natjecanja pomogao je nogometu da postane ključni doprinos španjolskom gospodarstvu, čineći gotovo 1.4% BDP-a i pružajući posao za gotovo 200.000 ljudi.”

“Novo, predloženo vrhunsko europsko natjecanje nije ništa drugo nego sebičan, egoističan prijedlog osmišljen kako bi se dodatno obogatili ionako super bogati klubovi.”

“Ovo uništavanje europskog nogometnog ekosustava u konačnici će uzrokovati i neuspjeh ovog novog natjecanja i klubova koji sudjeluju u njemu, koji su svoj uspjeh izgradili na temelju postizanja sportskih naslova i trijumfa, koji će sada biti ograničeniji. Koristimo sve mjere sa kojima raspolažemo i rad sa svim dionicama u obrani integriteta budućnosti španjolskog nogometa u najboljem interesu igre.”

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!