NaslovnicaVijestiReal Madrid kao tvornica trenera za kineski nogomet

Real Madrid kao tvornica trenera za kineski nogomet

Nevjerojatno zvuči podatak, polovica od zadnjih 12 trenera Real Madrida bili su treneri u Kini zadnjih nekoliko godina. Bernd Schuster preuzeo je klupu Dalian Yifang i tako postao šesti bivši trener Real Madrida koji je u zadnjih nekoliko godina preuzeo klupu nekog kluba u Kini.

No, nisu samo bivši treneri tamo – tu je i jedna igračka zvijezda, Fabio Cannavaro koji je branio boje ‘kraljevskog kluba’ kao igrač. Shi Xueqing, sportski direktor Dalian Yifanga tvrdi kako je popularnost Real Madrida u Kini vjerojatno razlog zašto se vlasnici klubova odlučuju upravo za bivše trenere ‘kraljevskog kluba’ iz Madrida. Od osam trenera koji su vodili Real Madrid u razdoblju od 2004. godine do 2010. godine samo dva trenera nisu otišli u Kinu, Mariano Garcia Remon i Juande Ramos.

Prvi koji je otišao u Kinu bio je – Jose Antonio Camacho, legenda Real Madrida, bivši igrač Reala koji je branio bijelu boju čak 15 godina, a u tom razdoblju odigrao 414 utakmica za ‘kraljesvki klub’. U dva mandata je vodio klupu Real Madrida, no oba su bila izuzetno kratka. Vodio je Real 1998. godine, ali i 2004. godine. U Kinu odlazi 2011. godine i preuzima reprezentaciju Kine.

[su_no1forfootball]

Jedan od najvećih trenera s ovih prostora, Ramodir Antić, trener Real Madrida iz sezone 1991-1992, krajem 2012. godine odlazi u Kinu i preuzima Shandong Luneng, a kasnije i Habei Fortune. Nakon Antića u Kinu odlazi i Vanderlei Luxemburgo, trener s najviše titula prvaka Brazila, ali i trener koji je vodio Real Madrid u sezoni 2004/05, odnosno od početka sezone pa do Božića, nije dočekao 2005. godinu na klupi Reala. 2013. godine preuzeo Tianjin Quanjian. 

Manuel Pellegrini nakon Real Madrida vodio je Malagu pa i Manchester City, a 2016. godine preuzoe je Hebei China Fortune. Trener koji je u Real doveo Cristiana Ronalda sada trenira momčad iz pokrajine Habei koja ima 75 milijuna stanovnika. Juan Ramón López Caro, bivši trener Realove omladinske škole, a kasnije i Realove prve momčadi u sezoni 2005/06 prije 2 je godine preuzeo Dalian Yifang, no to je trajalo samo godinu dana.

[su_bonus]

Fabio Capello 2017. godine preuzeo je Jiangsu Suning i još uvijek vodi tu momčad, veliki trener koji je između ostalih velikih klubova vodio i Real Madrid, a bilo je to u sezoni 2006/07. Bernd Schuster zadnji je na popisu trenera koji su otišli nakon Reala u Kinu, a on je ovih dana preuzeo Dalian Yifang koji nakon prva tri kola u prvenstvu ima tri poraza uz gol razliku 0-13. On je Real trenirao u sezoni 2007/08.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!