NaslovnicaVijestiReal Madrid mora izabrati između tri ključna igrača zbog pravila registracije u...

Real Madrid mora izabrati između tri ključna igrača zbog pravila registracije u La Ligi!

Povratak Garetha Balea u Real Madrid ovog ljeta stvorio je probleme u klubu, jer sada moraju birati između Viniciusa Juniora, Rodryga i Edera Militaa za registraciju u La Ligi zbog nedavne promjene pravila koja se tiču igrača izvan Europske unije.

Real Madrid mora izabrati

Zbog ograničenja španjolskog nogometnog saveza, u svakoj momčadi smiju biti registrirana samo tri igrača izvan Europske unije.

Budući da je Britanija napustila EU nakon razdoblja tranzicije do 31. prosinca 2020. godine, španjolski nogometni savez postigao je sporazum sa klubovima da britanski igrači mogu zadržati status EU-a do kraja prošle sezone.

Međutim, prema španjolskim novinama, budući da su ove presude ukinute, birtanski igrači poput Balea u Realu i Trippiera u Atleticu sada su madridskim klubovima stvorili velike probleme sa registracijom momčadiotkako su službeno zauzeli mjesto izvan EU.

Neki južnoamerički igrači izuzeti su od ovih propisa, jer postoji pravilo da su u mogućnosti steći španjolsko državljanstvo nakon što su barem dvije godine živjeli u zemlji, što omogućava Realovom Casemiru i Atleticvom Luisu Suarezu i Angelu Correi da budu registrirani kao EU članovi.

Nogometaši Reala Vinicius, Rodrygo i Militao još uvijek čekaju da njihov zahtjev prihvati nogometni savez.

Real ima i druge igrače koji nisu iz EU, poput Takefuse Kuboa i Reiniera, no to će se riješiti ponovnim slanjem igrača na posudbu i zbog toga isključivanjem iz momčadi.

Iako bi Rodrygo, koji se pridružio Los Blancosima za nevjerojatnih 45 milijuna eura 2019. godine, mogao biti poslan u rezervnu momčad Reala koji igra u španjolskoj trećoj ligi, što bi značilo da bi mogao igrati samo u Ligi prvaka.

Za Atletico, budući da se interes Manchester United za Trippiera nastavio tijekom cijelog ljeta, izvješća sugeriraju da klub čeka da se to riješi prije donošenja bilo kakvih odluka o prodaji.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!