NaslovnicaVijestiReal Madrid odbija sudjelovanje na Svjetskom klupskom prvenstvu

Real Madrid odbija sudjelovanje na Svjetskom klupskom prvenstvu

U intervjuu za Il Giornale, trener Real Madrida, Carlo Ancelotti najavio je da će Real Madrid odbiti sudjelovanje na Svjetskom klupskom prvenstvu nakon što je nedavno osvojio naslov prvaka Europe po petnaesti put.

Real Madrid bi se na natjecanju najboljih klubova svijeta trebao pojaviti kao šampion Starog kontinenta, ali Ancelotti je najavio da će odbiti sudjelovanje u novom formatu natjecanja koji uključuje ukupno 32 kluba. FIFA je planirala održati ovo Svjetsko prvenstvo na ljeto 2025. godine, točnije od 15. lipnja do 13. srpnja u Americi, ali Real već najavljuje da neće sudjelovati.

“FIFA to može zaboraviti. Nogometaši i klubovi neće sudjelovati u tom natjecanju. Samo jedna utakmica Reala vrijedi 20 milijuna eura, a FIFA nas želi ‘nagraditi’ tim iznosom za cijeli turnir. Negativno! Poput nas, još nekoliko klubova će odbiti poziv”, otkrio je Ancelotti.

Svi sudionici još nisu poznati, a pozivnicu iz Europe zaslužili su Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Atletico Madrid, Bayern, Borussia Dortmund, PSG, Inter, Juventus, Benfica, RB Salzburg i Porto.

Uz spomenutih 12 europskih timova, sudjelovat će šest timova iz Južne Amerike, četiri tima iz Azije, četiri iz Afrike, pet iz Srednje i Sjeverne Amerike (jedno dodatno mjesto za domaćina turnira) te prvak Australije i Okeanije Auckland City.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!