NaslovnicaVijestiREAL MADRID ODREDIO CIJENU: Evo koliko traže za Raphaela Varanea!

REAL MADRID ODREDIO CIJENU: Evo koliko traže za Raphaela Varanea!

Čelnici Real Madrida su odlučili odbiti zainteresirane klubove postavivši nevjerovatnu cifru koju traže za jednu od svojih najvećih zvijezda, a riječ je o Raphaelu Varaneu.

Varane ostaje u Real Madridu

Španjolski velikan nema namjeru prodati jednog od najboljih defanzivaca na svijetu, iako je on navodno zatražio odlazak. Zinedine Zidane, koji se nedavno vratio na klupu, jasno je dao do znanja da želi ostanak 25-godišnjaka na Santiago Bernabeu, te do transfera gotovo sigurno neće doći.

Varane u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od čak 429 miliona funti, te ga Los Blancosi neće pustiti za cifru manju od te. Trenutni svjetski rekord kada su u pitanju transferi drži zvijezda PSG-a Neymar, koji je stigao na Park prinčeva za 222 miliona eura, što je duplo manje od Varaneove otkupne klauzule.

Zidane je rekao: “Ne želim Real Madrid bez Varanea. On je mlad igrač, koji je ovdje osam godina. Nije mi rekao da li je ljut povodom špekulacija o njegovom odlasku. Razgovaram sa klubom, poručio sam im kakve planove imam u vezi transfera. Na kraju sezone sve će se javno saznati. Želim da Varane ostane, u najboljem je klubu na svijetu i on to zna.”

Francuz je u španjolsku prijestolnicu stigao iz Lensa u ljeto 2011. godine za deset miliona eura. Od tada je za ‘kraljevski’ klub odigrao ukupno 268 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao 12 golova i podijelio šest asistencija.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!