NaslovnicaVijestiReal Madrid želi prodati Jamesa Rodrigueza jednom od Arsenalovih najvećih rivala, a...

Real Madrid želi prodati Jamesa Rodrigueza jednom od Arsenalovih najvećih rivala, a evo i zašto!

Prema pisanju engleskih novina The Independent, čelnici Real Madrida će najvjerovatnije prodati Jamesa Rodrigueza sljedećeg ljeta, ali bi preferirali da on ode u Tottenham Hotspur ili Arsenal, a ne u Arsenal, koji već duže vrijeme pokazuje interes za veznjaka.

Real Madrid želi prodati Rodrigueza Tottenhamu

Kolumbijski reprezentativac se u posljednjih nekoliko tjedana povezuje sa mogućim odlaskom na posudbu na Emirates ili u Napoli, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa, te će on ostati na trenutnoj posudbi u Bayern Munchenu do kraja sezone.

Ipak, u Realu su navodno već donijeli odluku kako će ga prodati nakon što se vrati iz bavarskog kluba, a razlog zbog kojeg ga žele prodati baš Spursima ili ‘Plavcima’, Arsenalovim najvećim rivalima, je taj kako bi povećali šanse da dovedu jednu od njihovih najvećih zvijezda Christiana Eriksena ili Edena Hazarda.

I Erisken i Hazard su dugo vremena na radaru ‘kraljevskog’ kluba, a obojici ugovori ističu u ljeto 2020. godine. U izvješću Independenta piše kako Los Blancosi vjeruju da će predsjednik Tottenhama u slučaju da mu ponude Rodrigueza pristati na pregovore i spustiti cifru koju traži za Eriksena, a koja navodno iznosi nevjerovatnih 200 miliona funti.

Iako je trener Mauricio Pochettino nedavno izjavio kako je Eriksen sretan u klubu iz sjevernog Londona, danski reprezentativac još uvijek nije odlučio produžiti ugovor, te mnogi smatraju kako time pokazuje da želi otići upravo u Real Madrid. Danski reprezentativac je u sjajnoj formi ove sezone, te ima osam asistencija i četiri postignuta gola u Premier ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!