NaslovnicaVijestiReprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog izbornika!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog izbornika!

Robert Prosinečki novi je izbornik BiH i vodit će zmajeve u kvalifikacijama za Euro 2020. Bivši pomoćnik Slavena Bilića na klupi reprezentacije Hrvatske te trener Crvene Zvezde i Kayserispora te na kraju i Azerbajdžana sada je preuzeo klupu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Popularni ‘Žuti’ u karijeri je igrao za najveće klubove svijeta poput Barcelone i Real Madrida, a branio je i boje Dinamo Zagreba, Crvene Zvezde, Seville i Portsmoutha te još nekoliko ”manjih” klubova. U zadnjih par mjeseci pričalo se o  tome da bi mogao preuzeti klupu reprezentacije Hrvatske, no na tu klupu sjeo je Zlatko Dalić, a nakon toga pričao se o mogućem angažmanu na klupi Slovenije ili Bosne i Hercegovine.

“BiH ima jako dobru momčad, s kojom se može puno napraviti” rekao je Robert Prosinečki čekajući odluku nogometnog saveza BiH. Izvršni je odbor nakon višetjednog biranja i razgovora s kandidatima jednom odgodio izbor, u finale su ušli Prosinečki i Amar Osim, potom su Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz razgovarali s obojicom, a izbor je pao na Prosinečkog.

[su_live_koeficijenti]

Debitirat će na američkoj turneji: 28. 1. u Los Angelesu protiv SAD-a i 31. 1. u San Antoniju protiv Meksika. A za glavni cilj mu je postavljeno voditi momčad BiH u kvalifikacijama za Euro 2020. te i na tom natjecanju ukoliko se kvalificira.

Hrvat iz Beograda

Vijest o tome da je ‘Žuti’ preuzeo klupu BiH potvrdili su svi mediji, no još se čeka službena objava njihovog nogometnog saveza. Nakon što Meša Baždarević nije uspio odvesti Zmajeve na Mundijal u Rusiju, morao je otići, a u višemjesečnoj kampanji za novog izbornika ostala su samo dva imena – Robert Prosinečki ili Amar Osim.

[su_cashout]

Prosinečki je bio favorit članova Izvršnog odbora, onih koji odlučuju, Žuti je imao i podršku dobrog dijela tamošnje javnosti, a sin legendarnog Ivice Osima bio je favorit većine novinara i svojih kolega. Tjednima u bh. medijima, ali i unutar Saveza, vodile su se žestoke borbe dvaju klanova: jednima je smetalo što je Amar sin Ivice Osima, legende Željezničara i YU nogometa, a drugima što je Prosinečki Hrvat koji je živio i u Beogradu.

Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!