NaslovnicaVijestiReprezentativac Portugala poručio izborniku da ga ne zove na Svjetsko prvenstvo zbog...

Reprezentativac Portugala poručio izborniku da ga ne zove na Svjetsko prvenstvo zbog nevjerovatnog razloga

Portugal na predstojeće Svjetsko prvenstvo putuje kao jedan od najužih favorita, nakon što su prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj iznenadili sve i osvojili trofej.

Coentrao ne ide na Svjetsko prvenstvo

I dok bi mnogi nogometaši dali sve da odu na jedno ovakvo takmičenje, defanzivac Real Madrida, koji trenutno igra na posudbi u portugalskom Sportingu, Fabio Coentrao nije jedan od njih.

Naime, on je poručio Portugalskom savezu da ne želi biti pozvan na Svjetsko prvenstvo, a kao razlog je naveo umor i nespremnost nakon vrlo teške sezone u dresu Sportinga. Ipak, on je priznao kako se ne povlači iz reprezentacije, te je spreman nastupiti za istu, ali samo ne u Rusiji ovog ljeta.

On je na svojoj službenoj facebook stranici napisao: “Prošlog tjedna, nakon dosta razmatranja, poručio sam Portugalskom nogometnom savezu da nisam spreman da predstavljam reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu nakon vrlo naporne sezone. Nikad neću okrenuti leđa svojoj zemlji, koju ću, nadam se, nastaviti predstavljati u budućnosti. Do tada ću uvijek biti onaj koji će navijati pored terena. Sretno, momci!”

[su_no1forfootball]

Iako je skupio preko 50 nastupa za Portugal, Coentrao nije bio dio tima koji je osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine, koje je propustio zbog povrede, a na poziciji lijevog beka su ga mijenjali Raphael Guerreiro i Eliseu. Međutim, s obzirom da Eliseu sad ima 34 godine, te da se Guerreiro tek oporavio od povrede zbog koje je dugo izbivao sa terena, izbornik Fernando Santos će imati velikih problema kada je ta pozicija u pitanju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!