NaslovnicaVijestiRicardo Carvalho osuđen na sedam mjeseci zatvora

Ricardo Carvalho osuđen na sedam mjeseci zatvora

Bivši portugalski reprezentativac Ricardo Carvalho dobio je sedmomjesečnu zatvorsku kaznu zbog utaje poreza, koju je počinio dok je igrao za Real Madrid u periodu između 2011. i 2012. godine.

Ricardo Carvalho osuđen na sedam mjeseci zatvora

Defanzivac, koji trenutno igra za kineski Shanghai, proveo je tri sezone na Santiago Bernabeuu pod vodstvom Josea Mourinha, te je na sudu u Madridu priznao krivicu za krivična djela za koja se tereti.

Španjolska tužiteljica predložila je zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i novčanu kaznu od 300,000 eura, ali je pravosuđe odlučilo da je to nerazmjerno počinjenom prekršaju, te smanjilo istu kaznu na sedam mjeseci zatvora, te novčanu kaznu na iznos od nešto više od 142,000 eura.

[su_no1forfootball]

37-godišnjak je dobio smanjenu kaznu s obzirom da je priznao krivicu, surađivao u istrazi, te vratio pun iznos od 545,981 eura koje je utajio prije pet godina.

Ipak, dobra vijest za njega je da po španjolskom zakonu svaka zatvorska kazna u trajanju do dvije godine koja ne uključuje nasilni zločin smatra se uvjetnom, te on neće morati u zatvor.

Sličnu kaznu zbog utaje poreza je dobio i Lionel Messi koji je ranije ove godine osuđen na 21 mjesec zatvora, dok za istu stvar još uvijek traje suđenje i zvijezdi Real Madrida Cristianu Ronaldu.

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!