NaslovnicaVijestiRio Ferdinand: Samo jedan igrač je mučio Vidića

Rio Ferdinand: Samo jedan igrač je mučio Vidića

Stoperski tandem Rio Ferdinand – Nemanja Vidić bio je neprelazan za mnoge vrhunske napadače, i prema mnogima je jedan od najboljih tandema u povijesti nogometa, te vjerovatno najbolji ikad u klubu sa Old Trafforda.

Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand kaže da Nemanji Vidiću niko nije pravio toliko problema kao Fernando Torres.

U duelima Uniteda i Liverpoola, srpski stoper je teško izlazio na kraj sa španjolskim napadačem, a u nekoliko navrata je morao i da ranije napusti igru zbog crvenog kartona.

“Pojedini igrači su uvijek igrali na krilu kako bi bježali od nas. Ipak, u karijeri ćeš uvijk imati jednog igrača koji je nezgodan za tebe. Možda nije najbolji na svijetu, ali njegov stil ti pravi velike probleme. Za Vidu je to bio Torres. On je vjerovatno jedini nogometaš koji je konstantno mučio Vidu”, rekao je Ferdinand.

Rio je sa Vidićem činio stoperski tandem “Crvenih vragova”, i pod njihovim vođstvom, odbrana Uniteda bila je jedna od najboljih na svijetu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!