NaslovnicaVijestiRio Ferdinand objasnio kako treba čuvati Ronalda i Balea

Rio Ferdinand objasnio kako treba čuvati Ronalda i Balea

Legendarni igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand dao je savjete današnjim defanzivcima kako čuvati Real Madridov duo Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

Slavni bivši engleski reprezentativac tokom svoje karijere igrao je zajedno sa Cristianom Ronaldom, dok je Portugalac nosio dres ‘Crvenih vragova’ u periodu između 2006. i 2009. godine. United je za to vrijeme osvojio tri titule prvaka Engleske, kao i Ligu prvaka, a Ronaldo je bio glavna zvijezda tima sa Old Trafforda.

“Ronalda treba zatvoriti čim dobije loptu. Ne dopuštajte mu da se okrene i da krene trčati prema vama, jer tada ste u njegovom svijetu, a ne želite biti tamo. Ne možete dozvoliti igračima kao što je on da biraju šta da urade protiv vas.”

“Nekoga kao što je Ronaldo morate držati što dalje od gola, sa njegovim leđima okrenutim ka vašem golu. Postavite svoje tijelo u pravilan položaj i ne dozvolite mu da se okrene prema vama licem u lice.”

Ferdinand je također komentarisao i Ronaldovog suigrača Garetha Balea: “Morate pokušati i zadržati ga na njegovoj desnoj nozi, jer ako se namjesti na lijevu onda ste u problemu. Idealno bi bilo zaustaviti dolazak lopte u njegov posjed, ali ukoliko primi loptu u noge, ne možete mu dozvoliti da se okrene, morate ga usporiti što je prije moguće.”

Velški reprezentativac je imao sjajan početak sezone, ali u posljednje vrijeme nikako da pronađe pravu formu. Postigao je sedam golova u 16 utakmica u svim takmičenjima ove sezone. Trenutno se oporavlja od povrede gležnja, te nije u prilici pomoći svom timu koji je na dobrom putu da osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo u Japanu.

Ronaldo, koji je nedavno osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu, postigao je gol u pobjedi od 2-0 protiv meksičkog Club Americe u polufinalu. To je bio njegov 13 gol u 18 odigranih utakmica u svim takmičenjima ove sezone, a u finalu će imati priliku ponovo postići gol, kada ‘kraljevski klub’ igra protiv japanskog prvaka Kashime Antlers.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Čitač usana otkrio što je Salah rekao Kloppu na utakmici protiv...

0
Egipatski nogometni virtuoz Mohamed Salah upleo se u napetu situaciju s menadžerom Liverpoola, Jurgenom Kloppom, dok su Redsi pokušavali stići do pobjede nad West...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!