NaslovnicaVijestiRIO FERDINAND: Sergio Ramos je još uvijek bolji od Virgila van Dijka!

RIO FERDINAND: Sergio Ramos je još uvijek bolji od Virgila van Dijka!

Legendarni bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand danas je dao zanimljiv intervju u kojem je otkrio kako smatra da je Virgil van Dijk jedan od najboljih defanzivaca na svijetu u ovom trenutku, ali da je Sergio Ramos i dalje bolji od njega.

Ramos bolji od Van Dijka

Nema sumnje kako je Van Dijk u potpunosti preokrenuo situaciju u Liverpoolu otkako je stigao na Anfield. Trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp ga je želio dovesti još na početku sezone 2017/18, ali je na dolazak Nizozemca iz Southamptona morao čekati do januara prošle godine.

Nakon što je prošle sezone pokazao da je jedan od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu, on je sa sjajnim igrama nastavio i ove sezone, a njegov tim je primio samo 15 golova u Premier ligi, manje nego bilo koji drugi. To je navelo brojne navijače kluba da ga nazivaju najboljim na svijetu na toj poziciji. Međutim, Rio Ferdinand i dalje smatra kako je Sergio Ramos broj jedan.

On je u intervjuu za Mirror izjavio: “I dalje mislim da je Sergio Ramos na vrhu. Kada dođu velike utakmice, u kojima se osvajaju trofeji, Ramos je spreman za njih. Kako biste bili smatrani najboljim na svijetu, morate i osvajati trofeje. Ne možete samo igrati dobro u svom timu i osvajati druga mjesta.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!