NaslovnicaVijestiRiyad Mahrez: Pritisak je na Chelseaju

Riyad Mahrez: Pritisak je na Chelseaju

Krilni igrač doskorašnjeg lidera Premier lige, Leicester Cityja, Riyad Mahrez izjavio je da je pred utakmicu protiv Chelseajem sav pritisak na protivničkom timu.

mahrez

Alžirac je u sjajnoj formi, postigao je 11 golova, te je jedan od najzaslužnijih što “lisice” većinu sezone provele na prvom mjestu. Mahrez je postigao hat-trick u pobjedi Leicestera nad Swanseajem od 3-0 prošlog vikenda, ali je njegov tim pao na drugo mjesto nakon što je Manchester City jučer također slavio protiv Swanseaja rezultatom 2-1.

Pobjeda protiv Mourinhovog tima u ponedjeljak ponovo bi ih vratila na vrh, a mahrez je odbio bilo kakve špekulacije da u njegovom timu vlada panika.

“Mi ne osjećamo nikakav pritisak. Nitko nije mogao ni pomisliti na početku sezone da će Leicester u prosincu biti prvi na tabeli. Treniramo normalno, šalimo se, a kada dođu utakmice radimo naporno i borimo se za pobjedu.”

“Ovdje nije bitan pojedinac, već tim u cjelosti. Fokusiramo se na timsku igru i znamo da je Chelsea veliki klub, ali mi ćemo igrati kao što smo i do sada igrali, rasterećeno”, izjavio je Mahrez.

“Prošle godine neki su igrači prvi put zaigrali u Premier ligi. Trebalo nam je dosta utakmica da steknemo iskustvo. Mislim da je ta prošla godina pomogla mnogim igračima, uključujući i mene, i sada smo potpuno spremni za svaku utakmicu.”

[su_bet_at_home_1]

Niz njegovog timskog kolege, Jamiea Vardyja stao je na 11 uzastopnih utakmica na kojima je postigao gol, nakon što Englez nije uspio postići gol protiv Swanseaja, iako je uspio upisati asistenciju. Riyad Mahrez kaže kako uživa igrati sa Vardyjem.

“Njegova asistencija je bila sjajna, a i ja sam njemu također asistirao kod mnogo njegovih golova. Najvažnije je da igramo za tim, da se borimo jedan za drugog. U odličnoj smo formi u ovom trenutku i moramo ovako nastaviti. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

[excerptlist num=3 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!