NaslovnicaVijestiRoberto: Dani Alves je jedan od najboljih desnih bekova koje je Barça...

Roberto: Dani Alves je jedan od najboljih desnih bekova koje je Barça imala

Nogometaš Barcelone, Sergio Roberto ove sezone veoma dobro nastupa na poziciji desnog beka na kojoj je prošle sezone i prethodnih godina nastupao brazilski nogometaš, Dani Alves koji je ovo ljeto prešao u Juventus. Roberto prije nego što je došao na poziciju desnog beka, igrao je kao vezni igrač – najčešće kao defanzivni veznjak.

Roberto

Sergi Roberto: “U predsezonskoj utakmici prošle godine trener mi je rekao kako ću igrati na poziciji beka, da vidimo kako će to izgledati. Utakmica je protekla dobro, a ja sam se odlično prilagodio i ostao sam na toj poziciji i poslije. Ukoliko me sada pitate, za Barcelonu sam desni bek, ali sam uvijek bio vezni igrač.”

Roberto ima samo riječi hvale za svog bivšeg suigrača, Danija Alvesa. Roberto smatra da je Brazilac jedan od najboljih desnih bekova koje je Barça ikada imala.

“Dani Alves je bio sjajan primjer za mene. Gledati njegov intenzitet na treningu i utakmicama je bilo sjajno. Pokušavao sam slijediti njegov primjer, jer on je jedan od najboljih desnih bekova koje je Barcelona imala.”

Posebnu važnost Roberto pridaje i Luisu Enriqueu koji je prepoznao njegov potencijal, još u B timu.

“Luis Enrique je bio jako važan za mene. On mi je pružio priliku u B timu i pod njegovim vodstvom sam debitovao. Kada sam promovisan u prvi tim Barcelone bio sam jako sretan što ću ponovo raditi s njim. Uvijek razgovara sa igračima, traži i naša mišljenja. Zadovoljstvo je raditi s takvim trenerima.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!