NaslovnicaVijestiRoberto Firmino obara vrlo impresivan rekord u Premier ligi ove sezone?

Roberto Firmino obara vrlo impresivan rekord u Premier ligi ove sezone?

Roberto Firmino obara vrlo impresivan rekord u Premier ligi ove sezone? Liverpool se popeo na drugo mjesto na tabeli Premier lige nakon što su u subotu ostvarili pobjedu nad Newcastleom od 2-0 na Anfieldu.

Roberto Firmino obara vrlo impresivan rekord u Premier ligi ove sezone?

Mohamed Salah ih je doveo u vodstvo pet minuta prije poluvremena sa svojim 32. golom ove sezone, a Sadio Mane udvostručio prednost ubrzo nakon intervala.

Uz jaku izvedbu Lorisa Kariusa i često obmanjujuće obrane, to je još jedna utakmica u kojoj je Liverpoolova napadačka trojka bila sjajna pred golom.

Roberto Firmino nije postigao gol, ali je asistirao za Maneov, a Brazilac je sada jedan od najvrednijih napadača u Liverpoolu.

Zapravo, s preostalih devet utakmica, Brazilac je na putu da stigne ili prestigne impresivni rekord u Liveproolu ove sezone.

[su_live_koeficijenti]

Navijači Liverpoola apsolutno obožavaju Firmina i lako je vidjeti zašto kada uzmete u obzir koliko marljivo radi sa 22 gola na svim natjecanjima ove sezone.

26-godišnjak je u Premier ligi postigao 13 golova i sedam asistencija do sada i to je njegov dosljedan proizvod sa kojim bi mogao stvoriti povijest.

Naime, Firmino je na putu da obori rekord u broju golova i asistencija jednog igrača u istoj utakmici u jednoj sezoni – nešto što je već uradio šest puta ove sezone.

To ga stavlja samo jedan iza Alana Shearera (1994-95), Thierry Henry (2002-03) i Robin van Persie (2011-12). Svi oni su uspjeli postaviti rekord sedam puta.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Dakle, Firmino ima najviše devet dodatnih utakmica do kraja ove se zone i on će morati da postigne gol i asistira u dvije utakmice kako bi oborio taj rekord u Premier ligi.

Naravno, ako to uradi još jednom, izjednačit će se sa Shearerom, Henryjem i Van Persijem, ali to je ogroman znak Firminovog nevjerojatnog talenta.

Čak i ako ne obori rekord, Brazilac je već postigao i asistirao više od bilo koga drugog u ligi ove sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!