NaslovnicaVijestiRobin Van Persie prvi put preuzima ulogu trenera seniorske ekipe?

Robin Van Persie prvi put preuzima ulogu trenera seniorske ekipe?

Nekadašnja zvijezda nizozemskog nogometa, Robin van Persie, koji je završio svoju blistavu igračku karijeru 2019. godine kao napadač Feyenoorda, sada se okreće novom izazovu – trenerskom pozivu. Nakon što je napustio teren, odmah se upustio u trenerske vode, počevši kao pomoćni trener, da bi danas uspješno vodio juniorski sastav. No, kako sugerira nizozemski medij Omrop Fryslan, sljedeće sezone bismo mogli svjedočiti njegovom ulasku u seniorski trenerski posao, s potencijalnim preuzimanjem seniorske ekipe Heerenveena.

Van Persiejeva potencijalna uloga kao trenera seniorske ekipe Heerenveena postala je tema špekulacija, posebice jer je trenutni trener Kees van Wonderen suočen s istekom ugovora na kraju sezone. Iako su pojedini mediji prenijeli ove vijesti, sportski direktor Heerenveena, Ferry de Haan, zadržao je šutnju o ovim spekulacijama. No, De Haan dobro poznaje Van Persieja iz njihovih zajedničkih dana u Feyenoordu tijekom ranijih 2000-ih godina.

Van Persiejeva nogometna priča počela je u mlađim uzrastima Excelsiora, prije nego što je prešao u Feyenoord. Brzo je napredovao iz mlađih u seniorski tim. Arsenal ga je 2004. godine doveo u svoje redove, gdje je proveo osam impresivnih sezona. Tijekom tog razdoblja, osvojio je dva trofeja, postigao 132 pogotka i jednom je bio proglašen igračem godine.

Njegov transfer u Manchester United 2012. godine bio je vijest koja je tada potresla svijet nogometa. Manchester United je platio impresivnih 30 milijuna eura kako bi doveli Van Persieja, koji je za klub postigao 58 golova. Nakon Uniteda, Van Persie je otišao u Fenerbahçe gdje je proveo tri godine, prije nego što se vratio u Feyenoord kako bi zaključio svoju bogatu karijeru.

Van Persiejev utjecaj na svjetski nogomet nije bio samo klubski. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 102 utakmice i postigao 50 golova, ostavljajući neizbrisiv trag u povijesti nizozemskog nogometa. Sada, dok se sprema za potencijalni ulazak u trenerski svijet, navijači i ljubitelji nogometa diljem svijeta gledaju s interesom kako će se razvijati ova nova faza u karijeri jednog od najvećih nizozemskih nogometaša svih vremena.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!