NaslovnicaVijestiRoman Abramovič potvrdio da prodaje Chelsea za 3 milijarde funti: "Novac ću...

Roman Abramovič potvrdio da prodaje Chelsea za 3 milijarde funti: “Novac ću dati žrtvama rata u Ukrajini”

Roman Abramovič je potrdio da prodaje Chelsea i da će prihod od kluba proslijediti zakladi za žrtve rata u Ukrajini. Iznos kojeg bi trebao dobiti za prodaju Chelseaja je 3 milijarde funti.

Nakon pritiska javnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, vlasnik Chelseaja odlučio je povući potez o kojem se priča već neko vrijeme. Njegova izjava povodom toga objavljena je na službenim stranicama kluba.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Abramovič je svoje priopćenje započeo sa podsjednikom na svoje riječi prema kojima je odluke donosio uvijek sa najboljim interesom za klub.

“Odlučio sam prodati klub jer smatram da je to u aktualnoj situaciji najbolje za njega, navijače, uposlenike, kao i klupske sponzore i partnere”, rekao je Abramovič i dodao da ovo neće biti brza prodaja, ali i da neće tražiti da mu se vrate pozajmice, jer je naveo da se njegovo preuzimanje kluba nije dogodilo zbog novca, već iz čiste strasti prema klub i igri.

Prema trenutnim informacijama, Roman Abramovič je klubu posudio oko 1.5 milijardi funti, a prema navodima Daily Maila želi ga prodati za oko 3 milijarde.

Ruski tajkun ponovio je kako je odluka o prodaji kluba za njega bila vrlo teška, ali da je u najboljem interesu za Chelsea.

Roman je CHelseaja kupio na ljeto 2003. godine. Pod njegovim vodstvom je klub 2005. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka nakon 50 godina, a nakon toga još četiri puta (2006., 2009., 2015., i 2017.). Pet puta su osvojili FA kup, tri puta Liga kup, dva Europsku ligu, a 2012. i 2021 bio prvak Europe. Ove godine su osvojili i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!