NaslovnicaVijestiRomario: Cruyff je bez sumnje najbolji trener sa kojim sam radio

Romario: Cruyff je bez sumnje najbolji trener sa kojim sam radio

Bivši napadač Barcelone i brazilski reprezentativac Romario izjavio je da je Johan Cruyff najbolji trener sa kojim je imao priliku raditi.

Johan Cruyff

Nogometna ikona, Nizozemac Johan Cruyff preminuo je danas u Barceloni nakon duge borbe sa rakom pluća, u dobi od 68 godina.

Nakon što je u profesionalnoj igračkoj karijeri igrao u dresu Ajaxa, Barcelone, a zatim i u par drugih klubova, Cruyff je kasnije u trenerskoj karijeri definisao smijer modernog nogometa u periodu između 1988. i 1996. godine kada je trenirao Barcelonu.

Katalonski klub je pod vodstvom legendarnog Nizozemca stigao do prve titule Lige prvaka 1992. godine, te je osvojio četiri uzastopne titule prvaka La Lige u periodu između 1990 i 1994. godine.

Romario je bio dio tog “dream tima”, te je izrazio tugu zbog smrti svog bivšeg trenera, izjavivši: “Probudili smo se s tužnom vijesti o smri mog prijatelja Johana Cruyffa. Imao sam privilegiju imati njega za trenera dok sam igrao u Barceloni.”

“Cruyff je bez sumnje najbolji trener kojeg sam imao, njegovih savjeta ću se sjećati do kraja života. Često sam govorio da me je jako izazivao kao igrač i uvijek sam želio pobjeđivati, kao i on.”

“Znao je kako cijeniti i istražiti ono što svaki član njegove ekipe ima da ponudi i znao je da je moja vještina bila postizanje golova. On je također bio i pošten čovjek. Sjećam se da sam patio od nostalgije za domovinom. U to vrijeme sam bio jedini igrač Barcelone porijeklom izvan Europe. On mi je dao nekoliko slobodnih dana kako bih se odmorio kod kuće.”

“Danas nogomet gubi jednu od svojih najvećih ikona, a ja gubim prijatelja. Počivaj u miru, učitelju Cruyff.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!