NaslovnicaVijestiROMELU LUKAKU OTKRIO: Evo na koja dva načina mu Solskjaer pomaže da...

ROMELU LUKAKU OTKRIO: Evo na koja dva načina mu Solskjaer pomaže da poboljša svoju završnicu!

Napadač i jedna od najvećih zvijezda Manchester Uniteda Romelu Lukaku pohvalio je utjecaj koji je novi trener kluba Ole Gunnar Solskjaer imao na njega i ostatak tima na treninzima, nakon što je postigao treći gol u isto toliko odigranih utakmica od dolaska legendarnog Norvežanina.

Solskjaer pomogao Lukakuu

Belgijski reprezentativac je dobio nekoliko dana odmora prošlog mjeseca, zbog čega je propustio prve dvije utakmice koje su ‘Crveni vragovi’ odigrali pod vodstvom Solskjaera.

Nakon što je Marcus Rashford počeo impresionirati na njegovoj poziciji dok ga nije bilo, Lukaku je odgovorio na sjajan način postigavši u tri uzastopne utakmice, protiv Bournemoutha u nedjelju, zatim protiv Newcastle Uniteda u srijedu, te danas protiv Readinga u trećem kolu FA Kupa.

On je nakon pobjede i prolaska u narednu fazu takmičenja u intervjuu za MUTV rekao: “Idem naprijed dan po dan, radim najbolje što mogu i pomažem timu. Stvarno sam sretan i pokušavam napredovati. Solskjaer nam jako pomaže na treninzima kada treniramo završnicu sa stvarima kao što su način na koji treba udariti loptu i kako se na najbolji način pozicionirati. Način na koji on želi da igramo mi je stvarno od velike koristi jer želi da budem na poziciji na kojoj želim biti. Shvata kakav sam tip napadača i želi iskoristiti moje snage i prednosti.”

Ovo će bez sumnje obradovati sve navijače Manchester Uniteda, s obzirom da je Lukaku bio razočaravajuć pod vodstvom Josea Mourinha od početka nove sezone. Naime, do dolaska Solskjaera, on je na ukupno 22 nastupa postigao tek šest golova, te podijelio dvije asistencije, što je veliki pad forme u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je bio najbolji strijelac sa 27 postignutih golova i devet podijeljenih asistencija na ukupno 51 odigranoj utakmici.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!