NaslovnicaVijestiMendes: Ronaldo bi osvojio Zlatnu loptu da još igra za Real!

Mendes: Ronaldo bi osvojio Zlatnu loptu da još igra za Real!

Agent Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, tvrdi da bi Portugalac osvojio Zlatnu loptu da još uvijek nastupa za Real Madrid! Ronaldo je prošle godine prešao u Juventus za 117 miliona eura, nakon 9 godina na Santiago Bernabeu.

“Ronaldo je najbolji igrač svjetskog nogometa. Prie njega, Portugal nije ništa osvojio, a s njim je postao europski prvak i osvojio je UEFA Ligu nacija. Promijenio je svijet nogometa. Prije njega, kad bi neko spomenuo Portugal, svi su pomislili na malu zemlju, ali Cristiano je to promijenio,” rekao je Mendes.

Iako će Ronaldo u veljači napuniti 35 godina, Mendes očekuje da 2020. osvoji Zlatnu loptu.

“Mislim da će Cristiano sledeće godine postići 110 golova za reprezentaciju Portugala. Vjerujem da će osvojiti Zlatnu loptu. Nepravedno je što je Messi ove godine osvojio nagradu. Ronaldo je osvojio Ligu nacija. Ali takav je život. Mislim da bi, da još igra za Real Madrid, dobio nagradu. Ronaldo je prvak i zna šta treba da učini kako bi pobijedio 2020. godine,” dodao je Mendes.

Messi je šest puta osvojio Zlatnu loptu, dok Ronaldo ima jednu manje. Portugalac je ove godine bio treći u konačnom plasmanu, iza drugoplasiranog Virgila van Dijka. Mnogi smatraju da je upravo Nizozemac, koji je bio jedan od ključnih igrača Liverpoolovog pohoda na Ligu prvaka, najviše zaslužio Zlatnu loptu, ali Mendes ima potpuno drugačiji stav od većine ljubitelja nogometa, naravno, iz više nego očiglednog razloga.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!