NaslovnicaVijestiRonaldo blokirao Transfermarkt na Instagramu iz bizarnog razloga!

Ronaldo blokirao Transfermarkt na Instagramu iz bizarnog razloga!

Zvijezda Juventusa i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo, blokirao je specijalizovani portal Transfermarkt na Instagramu, i to iz poprilično bizarnog razloga!

Portugalski as nije imao bilo kakav konflikt niti prepisku sa poznatim portalom specijalizovanim za transfere i procjenu vrijednosti nogometaša, već mu je zasmetalo to što su mu oborili cijenu!

Naime, Transfermarkt je ažurirao vrijednost igrača, a cijena Cristiana Ronalda opala je za 15 miliona eura – sa dosadašnjih 90 na 75 miliona! To se nije nimalo svidjelo Portugalcu, koji je blokirao profil Transfermarkta na Instagramu!

“Ne možemo ga tagirati jer nas je blokirao. Rekao nam je da nije sretan svojom cijenom na tržištu”, saopštili su iz Transfermarkta u komentarima na svom profilu.

Ronaldo je sada tek 45. igrač na svijetu po procijenjenoj vrijednosti, a od njega je skuplji i kolega iz reprezentacije Bernardo Silva (100 miliona) kojeg također zastupa Jorge Mendes. Ono što je vjerovatno posebno zasmetalo Cristianu je i činjenica da je Lionel Messi gotovo dvostruko skuplji (140 miliona).

Napadač Juventusa je prije mjesec dana proslavio 35. rođendan, ali i dalje nemilosrdno rešeta mreže, no razlog pada njegove cijene treba potražiti upravo u godinama. Portugalac je već u poznim nogometnim godinama, iako se čini da bi bez problema mogao igrati na vrhunskom nivou još barem nekoliko sezona.

Osim toga, daleko je najskuplji igrač u kategoriji igrača od preko 34 godine – slijede ga David Silva i Luka Modrić sa cijenom od tek 15 miliona eura, a prvi sljedeći 35-godišnjak je Thiago Silva koji je procijenjen na “tričavih” 6 miliona eura.

Poznato je da je Cristiano veliki profesionalac te da loše podnosi neuspjehe na individualnom planu, ali čini nam se da je ovaj put ipak pretjerao.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!