Ronaldo ili Pjanić: Ko je bolji izvođač slobodnjaka? Italijani OTKRILI zanimljiv STATISTIČKI podatak!

Juventusova mega zvijezda Cristiano Ronaldo, željeli to priznati ili ne, jedan je od najboljih nogometaša svih vremena. I sa 33 godina na plećima još uvijek pruža nevjerovatne partije kojima se ne nazire kraj.

Mnogi stručnjaci ga također opisuju kao fantastičnog izvođača slobodnih udaraca, budući da su u sjećanju ostali njegovi brojni izuzetni golovo postignuti upravo na taj način. Ljubitelji nogomta nikada neće zaboraviti pogodak Ronalda protiv ekipe Porta, još iz vremena kada je igrao za United a koji važi za jedan od najljepših u njegovoj karijeri.

Nogometaši bez ugovora na radaru: Zbog silnih problema sa povredama AC Milan dovodi igrače bez kluba!

Ipak, u talijanskim novinama Il Giornale odlučili su u ovu priču ući još dublje i doći do vrlo, vrlo zanimljivog otkrića. Portugalski as izveo je ukupno 699 slobodnih udaraca u dresu Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa, od čega ih je samo 6,5 posto pretvorio u pogodak. Drugim riječima, postigao je 46 golova iz slobodnih udaraca.

Vjerojatno je to mnogo manji broj od onog koji su mnogi očekivali. U pomenutom listu su statističke podatke Ronalda uporedili sa još dvojicom fenomenalnih izvođača slobodnjaka u Juventusu. Miralem Pjanić u gol je pretvorio 14,5% izvedenih slobodnih udaraca, dok je Paulo Dybala još bolji a u gol je pretvorio skoro 20% izvedenih slobodnjaka.