NaslovnicaVijestiRonaldo i Mourinho prebacili velike količine novca na Djevičanske Otoke

Ronaldo i Mourinho prebacili velike količine novca na Djevičanske Otoke

Nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo i Mourinho koji je sada trener Manchester Uniteda utajili su milijune dolara poreza na zarade prebacivanjem novca u inozemstvo, navodi se u dokumentima koji su procurili u javnost, prenio je BBC. Kako se navodi, Ronaldo i Mourinho su navodno prebacivali velike sume novca na Djevičanske Otoke.

Ronaldo i Mourinho

Navodi su zasnovani na dva terabajta informacija koje uključuju i originalne ugovore. Ronaldo i Mourinho negirali su navode.

“Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho su u potpunosti u skladu s poreznim obvezama španjolskih i britanskih vlasti. Svaka insinuacija ili optužba o poreznim prekršajima biće prijavljena pravosudnim tijelima i procesuirana.”, navodi se u priopćenju agencije koja predstavlja Ronalda i Mourinha.

Navode je objavio međunarodni konzorcij novinara koji je dobio 18 milijuna dokumenata. Također, u dokumentima se spominje i nekolicina vrhunskih nogometaša. Konzorcij Europske istraživačke suradnje (EIC) uključuje njemački list Spiegel, španjolski El Mundo, nizozemski NRC, britanski Sunday Times i druge.

Taj konzorcij priopćio je da u narednih nekoliko tjedana namjerava objaviti seriju članaka.

EIC je naveo da je Ronaldo na Djevičanske Otoke 2014. godine prebacio 63,5 milijuna eura, a da je Mourinho između 2010. i 2013. godine, dok je radio u Realu, prebacio 12 milijuna eura na račun švicarske banke, čiji je vlasnik jedna tvrtka s Djevičanskih otoka.

Real Madrid nije želio odgovoriti na pitanja o navodima za svog najboljeg nogometaša, dok je Manchester United saopštio da su ti navodi vezani za događaje prije Mourinhovog dolaska u klub, pa zbog toga neće komentirati.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!