NaslovnicaVijestiRonaldo nahvalio Zidanea: Inteligentan je i zna kako da vodi ekipu!

Ronaldo nahvalio Zidanea: Inteligentan je i zna kako da vodi ekipu!

Jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo nahvalio je bivšeg trenera Zinedinea Zidanea, sa kojim je na Santiago Bernabeu ostvario velike uspjehe.

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo pohvalio je Zinedinea Zidanea, i to kako je Francuz izlazio na kraj sa igračima u Real Madridu.

Zizou je na kraju prošle sezone napustio Real posle trećeg uzastopnog pehara u Ligi prvaka, potom je i Ronaldo otišao u Juventus, a Zidane se nedavno vratio u “kraljevski klub” i potpisao ugovor do 2022. godine.

Njih dvojica su u Realu surađivali od 2016. do 2018. godine kada su osvojili tri uzastopna trofeja Lige prvaka, s tim da je Zidane u periodu od 2010. do 2014. bio i pomoćni trener.

Real je prije povratka Zidanea izgubio svaku šansu da osvoji trofej do kraja sezone, za razliku od Juventusa koji je na dobrom putu da obrani naslov prvaka Serie A, a pored toga igra i u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Ajaxa.

“Mislim da je Zidane vodio grupu igrača vrlo inteligentno. To nije laka situacija jer svi nogometaši žele mnogo da igraju. Svoj posao je radio pametno, u proces je uključivao sve igrače i od toga smo svi imali koristi”, rekao je Ronaldo.

Trenerske sposobnosti Zidanea pohvalio je i kapiten Madriđana Sergio Ramos.

“Zidaneova karijera dovoljno ilustruje sve što treba da se zna, ono što je uradio i kao igrač i kao trener. Pronašao je način da talenat koji je imao kao igrač prenese i na ulogu trenera i da dobro kontroliše svlačionicu. Radi jedinstven, fantastičan posao i rezultati koje je postizao nisu slučajnost”, kaže Ramos.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!