NaslovnicaVijestiKako je Ronaldo ponizio Gosensa: "Nije me ni pogledao, samo je rekao...

Kako je Ronaldo ponizio Gosensa: “Nije me ni pogledao, samo je rekao ne”

Njemačka je ubjedljivo savladala branioca naslova Portugal (4:2) u Minhenu, a junak ‘Elfa’ bio je lijevi bočni nogometaš Atalante Robin Gosens.

Nijemac koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u Nizozemskoj, blistao je u okršaju protiv aktualnog prvaka Europe, upisavši dvije asistencije i postigavši pogodak, zasjenivši Cristiana Ronalda na drugoj strani.

Naravno, svi su se prisjetili Gosensove ispovijesti u kojoj je otkrio kako ga je Portugalac odbio za dres, u utakmici talijanskog kupa prije dvije i po godine, u kojoj je Atalanta savladala Juventus (3:0).

“Nakon utakmice protiv Juventusa, želio sam ispuniti svoj san o dresu Cristiana Ronalda. Nakon posljednjeg zvižduka otišao sam do njega i nisam ni išao s ekipom da slavim. Pitao sam ga: ‘Cristiano, možemo li zamijeniti dresove?’, nije me ni pogledao i samo je rekao ne. Bio sam totalno crven i posramljen. Znate onaj trenutak kad vam se dogodi nešto neugodno i pogledate da li je neko primijetio? Upravo sam to osjećao, bio sam ponižen i pokušao se sakriti”, naveo je Gosens u dijelu autobiografije.

Nakon toga, njegovi suigrači su se našalili s njim, pa su mu donijeli nov dres Ronalda u svlačionici.

“Nisam ga ovaj put pitao za dres, jer želim da uživam u svojoj partiji i našoj pobjedi”, rekao je Gosens nakon večerašnjeg trijumfa nad Portugalom, u kojem je proglašen za igrača utakmice.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!