NaslovnicaVijestiRonaldo VS Salah: Dvoboj za Zlatnu loptu?!

Ronaldo VS Salah: Dvoboj za Zlatnu loptu?!

U finalu Lige prvaka, na suprotnim stranama stajat će nogometaši, koji su u najužem krugu favorita za prestižnu nagradu Zlatna lopta. Pobjendik Lige prvaka postao bi veliki favorit za ovo prestižno priznanje.

Ronaldo VS Salah

Za manje od tri tjedna, u Rusiji će započeti središnji nogometni događaj godine, koji će, kao i uvijek, zasjeniti ovu klupsku sezonu. Iako postoji sumnja da uspješna izvedba na Svjetskom prvenstvu u velikoj mjeri definira novu elitu ili najboljeg nogometaša sezone, to to se nije desilo u posljednja dva Mudnijala. 1998., 2002. i 2006., Zlatnu loptu uvijek je dobio nogometaš koji je u pomenutoj godini sa svojim timom osvojio naslov svjetskog prvaka – 1998. Zinedine Zidane u Francuskoj,  2002. Ronaldo s Brazilom,  2006. Fabio Cannavaro sa Italijom – a u prošla dva slučaja, odnosno u “eri” Lionela Messija i Cristiana Ronalda, to se promijenilo.

>> Fred konačno potvrdio: U pregovorima sam sa tim europskim velikanom!

2010. godine, bez obzira na velike polemike Zlatnu loptu je osvojio Lionel Messi, koji je u toj godini nije osvojio nikakvo veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo (Španjolska), Liga prvaka (Inter), a četiri godine kasnije je nagradu za najboleg nogometaš na svijetu dobio Cristiano Ronaldo koji je ipak sa Realom osvojio Ligu prvaka.

[su_champions_league_final]

U ovogodišnem finalu Lige prvaka sastat će se dvojica nogomnetaša, koji su trenutno u najnižem krugu favorita za prestižno priznanje. Cristiano Ronaldo je prvi strijelac Real Madrida u Ligi prvaka (15 golova), i ima priliku po treći pout za redom osvojiti Ligu prvaka a kada bise to desilo teško bi izgubio ovu nagradu. Treba spomenuti činjenicu da je Ronaldo član reprezentacije kojia je aktualni europski prvak i na Mundijalu ima mnogo većća očekivanja nego Salahov Egipt.

[su_champions_league_final]

S druge strane, sjajni Egipćanin Mohamed Salah  najbolji je strijelac prvenstva Engleske, najbolji igrač u engleskom prvenstvu i na putu do finala Lige prvaka postigao impresivnih deset pogodaka. Ako Salah i Liverpool osvoje titulu europskog prvaka, njegova je šansa za prekid desetogodišnje dominacije Lionela Messi i Cristiana Ronalda ogromna. To će biti za Salah fantastičan uspjeh i iznenadan, jer se njegovo na početku sezone nije uopšte dovodilo u vezu sa Zlatnom loptom.

Statistička poređenja Salaha i Ronalda

Mohamed Salah (Liverpool)
Starost: 25 godina
Pozicija: desni krilni napadač
Broj utakmica u sezoni 2017/18: 51
Broj golova u sezoni 2017/18: 44
Broj golova u prvenstvu: 32 (36 utakmica)
Broj golova u ligi prvaka: 10 (12 utakmica)
Broj asistencija: 16

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Starost: 33 godine
Pozicija:  napadač
Broj utakmica u sezoni 2017/18: 43
Broj golova u sezoni 2017/18: 44
Broj golova u prvenstvu: 26 (27 utakmica)
Broj golova u ligi prvaka: 15 (12 utakmica)
Broj asistencija: 8


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!