NaslovnicaVijestiRooney: Od njega sam naučio više nego od Sir Alexa!

Rooney: Od njega sam naučio više nego od Sir Alexa!

Nekadašnji napadač Uniteda i legenda kluba Wayne Rooney žali što uprava nije dala drugu šansu Louisu Van Gaalu, za kojeg kaže da je trener od kojeg je naučio više nego od svih prethodnih trenera u karijeri, uključujući i Fergusona.

Van Gaal je na Old Trafford stigao ljeta 2014, poslije osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu sa Nizozemskom.

U Unitedu se zadržao dvije sezone i za to vrijeme osvojio je samo FA kup, ali Rooney vjeruje da je morao da dobije priliku da do kraja izgradi sistem.

“Bio sam razoren kad su smijenili Van Gaala. Osjećao sam apsolutno zadovoljstvo radeći sa njim. Trebalo je da ostane i treću sezonu, bili bismo znatno jači. Osjetio sam da napredujemo, da igrači usvajaju njegovu viziju. Rad sa njim nije imao cijenu, nisam mogao da poželim bolji primjer. Od njega sam za dvije sezone više naučio nego od svih prethodnih trenera u karijeri”, iskren je engleski napadač.

Iskusnom stručnjaku presudili su loši rezultati u Premier ligi u drugoj sezoni, kad nije izboren plasman u Ligu prvaka.

“Nismo mogli da priuštimo 12 ozlijeđenih igrača tokom sezone, pošto svakako nismo imali najbolji tim u ligi. Da je Van Gaal mogao da sastavi najboljih 11, da su svi bili zdravi, ušli bismo u Top 4”, dodao je bivši kapiten “Crvenih vragova”.

Umjesto Van Gaala, na klupu Uniteda je ljeta 2016. stigao Jose Mourinho, ali se i on zadržao tek nešto više od dvije godine, prije nego što je trenersku palicu preuzeo Ole Gunnar Solskjaer.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!