NaslovnicaVijestiRooney: Sir Alex je napravio samoubilačke greške u finalima protiv Barce

Rooney: Sir Alex je napravio samoubilačke greške u finalima protiv Barce

Bivši legendarni nogometaš Uniteda Wayne Rooney smatra kako je Sir Alex Ferguson postavio pogrešnu taktiku u finalima Lige prvaka protiv Barcelone 2009. i 2011. godine. Barca je slavila rezultatom 2:0 u Rimu, te potom 3:1 na Wembleyu.

Govoreći pred revanš osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida (City je u Madridu dobio prvi susret 2:1), Rooney je rekao:

“Uvijek je teško klubu kao što je Real da prije utakmice kaže ‘prepustićemo im loptu’. Isto je i sa Unitedom. Ali mi smo izgubili dva finala Lige prvaka idući prsa u prsa sa Guardiolinom Barcelonom, pokušavajući da visoko pritiskamo i da ih zaobiđemo, što je bilo ravno samoubistvu“, kaže 34-godišnji Rooney, koji sada nastupa za Derbi County, i dodaje:

“Sjećam se da je Alex Ferguson govorio: ‘Mi smo Manchester Unitedi mi ćemo da napadamo, to je kultura ovog kluba’, a ja sam mislio kako nisam previše siguran u taj pristup. Duboko u duši, mislim da su svi igrači znali da je to pogrešan pristup i da napuštamo plan koji nam je donio uspjeha protiv Barcelone u polufinalu 2008. godine”.

Rooney je za United nastupao od 2004. do 2017. godine i postigao je 183 gola na 393 utakmice. Sa “Crvenim vragovima” osvojio je pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, Ligu Europe, Svjetsko klupsko prvenstvo, jedan FA Kup, tri liga kupa i četiri Community Shielda.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!