NaslovnicaVijestiRoy Kean objasnio zašto je odbio Real Madrid: "Pozvali su me na...

Roy Kean objasnio zašto je odbio Real Madrid: “Pozvali su me na telefon dok sam sjedio na WC-u”

Roy Keane je odbacio priliku da igra u Real Madridu. Blistavi Irac, imao je vrlo trofejno vrijeme sa Manchester Unitedom, kojem je kraj došao u studenom 2005. godine nakon svađe sa Sir Alex Fergusonom.

Roy Kean objasnio

Keane je imao 34 godine i došao je do samog kraja svoje igračke karijere, ali još uvijek je imao mnogo zanimanja vodećih europskih klubova. Jedan od njih je bio moćni Real Madrid, protiv kojeg je Keane često igrao kao kapetan Uniteda.

Nakon što je primio najvažnije telefonske pozive, stigao je do odvjetnika koji je putovao u Španjolsku i izgledao kao da će potpisati prije nego što se zanimanje ohladi.

“Real Madrid mi je ponudio ugovor od godinu i pol”, piše Keane u svojoj autobiografiji.

“Michael je bio u Madrida i pregovarao je sa Realom. I oni su razgovarali sa mnom. Butragueno me zvao. Emilio Butragueno – kakav je to igrač bio. Michael mi je natuknuo da će me Butragueno nazvati, tako da sam svuda nosio mobitel za sobom.”

“I – kakva je moja sreća – nazvao me dok sam sjedio na WC-u. Rekao je: “Gle, Roy, bit će nam drago što te imamo. Odbor kluba jednostavno je morao sankcionirati ugovor, to je bila uobičajena procedura.”

“Išao sam ‘ok’ oklijevajući. Michael je onda rekao, ‘Što radiš, Roy’?”

“To je bio najprivlačniji izazov ispred mene, ali nisam ga prihvatio.”

“Trebao sam sebi reći, idi, idi u Španjolsku, živi tamo godinu dana, nauči drugi jezik, drugu kulturu. Možda ti se svidi. Možda čak i ostaneš tamo.”

“Zauzeo sam negativan pristupp, mislim da umjesto kažem “Ovo je nevjerojatno, kakva prilika za mene” To bi moglo biti izvrsno za moju djecu.”

“No, umjesto toga, kao i obično – gledao sam što bi moglo poći po zlu. U to vrijeme mi se to činilo ispravnom odlukom.”

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!