NaslovnicaVijestiRuud van Nistelrooy: Nevjerovatno u kakvog igrača je se on razvio!

Ruud van Nistelrooy: Nevjerovatno u kakvog igrača je se on razvio!

Legendarni nizozemski reprezentativac Ruud van Nistelrooy pohvalio je napadača Manchester Uniteda Marcusa Rahsforda.

Nistelrooy pohvalio mladog napadača Uniteda

Bivši napadač smatra kako je 19-godišnjakov razvoj na Old Traffordu nevjerovatan otkako je ušao u prvi tim prije dvije godine pod vodstvom bivšeg trenera Louisa Van Gaala.

Mladi engleski reprezentativac je još više napredovao pod vodstvom Josea Mourinha, a postigao je dva gola u četiri nastupa u Premier ligi ove sezone, te pokazuje da će biti od velikog značaja za ‘Crvene vragove’ u budućnosti.

Nistelrooy, koji je u svojoj karijeri također nosio dres Manchester Uniteda u periodu od 2001. do 2006. godine, te postigao 150 golova u 219 nastupa, svjestan je šta se u Unitedu očekuje od napadača.

“Prvi put sam gledao Rashforda u UEFA Ligi prvaka za mlade protiv PSV-a prije dvije godine i već tada se moglo vidjeti kakav je talenat”, rekao je Nizozemac za Daily Mirror.

[su_live_koeficijenti]

“Međutim, nevjerovatno je kako se od tada razvio. Nisam zapravio ni mogao zamisliti da će se samo šest mjeseci nakon te utakmice probiti u prvi tim.”

“To dovoljno govori o njegovoj sposobnosti učenja. On ima sjajan karakter.”

Mnogi su očekivali da će se dolaskom Lukakua usporiti Rahsfordov napredak, ali Mourinho mu i dalje pruža priliku. 19-godišnjak je, uz Martiala, prva zamjena za poziciju napadača, te su obojica postigli po nekoliko golova u novoj sezoni.

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!