NaslovnicaVijestiSada je sve jasno: Iz Dortmunda se zvanično oglasili, donešena sudbina oko...

Sada je sve jasno: Iz Dortmunda se zvanično oglasili, donešena sudbina oko nastavka karijere Jadona Sancha

Očekuje se da će mlada engleska zvijezda Jadon Sancho biti jedna od glavnih zvijezda transfer roka koji nas čeka na ljeto, ali Dortmund navodno ne planira njegov odlazak.

Tek 19-godišnji Jadon Sancho je igrač na kojeg su barem jednom pomislili svi engleski velikani koji imaju dovoljno sredstava da ga kupe. Mladić je jedan od najboljih igrača ekipe Dortmunda i općenito jedan od najboljih u Njemačkoj, a samo je u ovoj sezoni zabilježio čak 14 golova i 14 asistencija. Očekuje se da će Dortmund zahvaljujući njegovoj mladosti i izuzetnom potencijalu lako zaraditi više od 100 milijuna eura od prodaje, a dva kluba koja se u medijima pojavljuju kao najveći favoriti za potpis su – Liverpool i Manchester United.

Transfer glasine: Bilbao dovodi vrhunskog napadača zbog njegovo baskijskog porijekla, Chelsea pronašao novog lijevog beka, Inter ima spremnu zamjenu za Martineza

Direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke priznao je u prošlosti da će biti teško dugoročno zadržatiSancha u dresu Dormtunda, ali to ne znači da se Dortmund već priprema za njegov odlazak. Naprotiv.

“Mislim da Jadon ima osjećaj da je u našem klubu svijetlu budućnost preda njim. Mislim da ne želi otići”, rekao je Watzke za BBC.

“Imamo vrlo povjerljiv odnos s njim i njegovim agentima. Sigurno ćemo razgovarati o njegovoj budućnosti. Nije stvar u novcu. Bilo bi najbolje za nas ako ostane u Dortmundu. Imamo dovoljno novca. Sad želimo trofeje. Mnogo su veće šanse za to sa njim nego bez njega”, dodao je Watzke.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!