NaslovnicaVijestiSADIO MANE OTKRIO: Evo koji legendarni igrač Liverpoola mu je bio idol...

SADIO MANE OTKRIO: Evo koji legendarni igrač Liverpoola mu je bio idol dok je odrastao!

Reprezentativac Senegala i jedna od najvećih zvijezdi Liverpoola Sadio Mane otkrio je kako mu je idol bio njegov sunarodnjak i bivši napadač ‘Redsa’ El-Hadji Diouf.

Diouf idol Maneu

Nakon sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, Diouf je kasnije tog ljeta stigao na Anfield iz Lensa za 15 miliona eura, ali njegov period u engleskom velikanu bio je ispunjen velikim brojem kontroverznih incidenata.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Na ukupno 79 nastupa postigao je tek šest golova, a klub je napustio 2005. godine, kada je otišao u Bolton za samo 4,8 miliona eura. Pored toga što ih je nervirao brojnim ispadima dok je bio u klubu, Diouf je nakon završetka karijere dodatno naljutio navijače Liverpoola izjavama o Stevenu Gerrardu i Jamieju Carragheru.

Naime, on je priznao kako nije poštovao Gerrarda kao igrača, a Carraghera je nazvao ‘sr**em’. Unatoč svemu ovome, on je, uz bivšu zvijezdu Barcelone Ronaldinha, idol Sadiju Maneu. U intervjuu za Bleacher Repord, Mane je rekao: “Kad sam bio mlađi, imao sam mnogo omiljenih igrača, ali Ronaldinho je bio moj favorit, zajedno sa El-Hadji Dioufom iz Senegala, oni su me stvarno inspirirali. Njih dvojica su mi bili primjeri, imali su vještine i bili su dobri dribleri koji su lako prolazili svoje protivnike. Ranije sam bio dobar dribler, ali sada kad imam više iskustva, postoje neke beskorisne stvari koje više ne radim na terenu. Najvažnije je postizati golove za tim, kao što su to radili moji idoli kad su bili na vrhuncu karijera.”

Otkako je u klub stigao iz Southamptona za 41 milion eura prije dvije godine, Mane je već nadmašio učinak svog sunarodnjaka u crvenom dresu, u kojem je na 77 utakmica postigao 37 golova i podijelio 17 asistencija. Trenutno je sa četiri gola vodeći strijelac Premier lige u novoj sezoni, a priliku da ponovo postigne gol imat će u subotu na Wembleyu, kada je na rasporedu utakmica petog kola protiv Tottenham Hotspura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!