NaslovnicaVijestiSalihamidžić o duelu protiv Liverpoola: Radujem se Anfieldu!

Salihamidžić o duelu protiv Liverpoola: Radujem se Anfieldu!

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, govorio je o duelu protiv Liverpoola, i atmosferi koja ih čeka na čuvenom Anfieldu.

Sportski direktor Bajerna iz Minhena Hasan Salihamidžić govorio je za medije u susret meču osmine finala Lige prvaka koji će Bavarci igrati u gostima protiv Liverpula i naročito se fokusirao na atmosferu po kojoj je poznat slavni Anfield

Liverpool briljira na domaćem terenu u tekućoj sezoni, a jedini poraz im je nanio Chelsea u Liga kupu još u septembru.

“Znamo kakvu atmosferu treba da učekujemo i znamo kakav je predivan stadion Anfield. Teško je nastupiti na tom stadionu jer teba igrati sa strašću, ali i biti hladne glave. Mislim da imamo dobar miks iskusnih igrača koji neće previše žuriti, ali i mladih igrača koji mogu da nam donesu potrebnu brzinu. Za nas igraju mnogi momci koji su igrali brojne takve duele i pretpostavljam da će biti spremni za sve izazove”, rekao je Salihamidžić.

“Lično nažalost nikada nisam imao priliku da nastupim na Anfieldu, pa se još više radujem atmosferi. Biće napeto, ali takvih stadiona ima i na drugim mjestima u Engleskoj, kao i u Španjolskoj i Nemačkoj”, zaključio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Hasan “Braco” Salihamidžić ima 42 godine, a u bogatoj igračkoj karijeri najveći trag ostavio je igrajući upravo za minhenski Bajern, čiji je dres nosio od 1998. do 2007. godine. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama HSV, a igrao je još za Juventus i Wolfsburg pre povlačenja 2012. godine.

Predsjednik slavnog bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge Salihamidžića je postavio na mjesto sportskog direktora u julu 2017. godine, kada je nekadašnji reprezentativac BiH dobio trogodišnji ugovor.

Utakmica na Andieldu je na programu u utorak od 21.00h, a glavni sudac biće Italijan Gianluca Rocchi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!