NaslovnicaVijestiSalmanov san se ostvario: Saudijska Arabija bit će domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva...

Salmanov san se ostvario: Saudijska Arabija bit će domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. godine

Gotovo je sigurno da će se Svjetsko prvenstvo u nogometu 2034. održati u Saudijskoj Arabiji. Natjecanje za domaćinstvo između Saudijske Arabije i Australije završilo je kada su se Australci odlučili povući iz utrke.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


“Australija se neće kandidirati za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2034. nakon što su ‘svi faktori’ razmotreni”, objavio je Nogometni savez Australije. FIFA je prethodno pozvala Aziju i Oceaniju da podnesu kandidature za Svjetsko prvenstvo do 31. listopada. Ranije je predsjednik Australskog nogometnog saveza James Johnson pokazao interes za kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2034. Međutim, upravno tijelo je odlučilo usredotočiti se na kandidature za Azijski kup za žene 2026. i Svjetsko klupsko prvenstvo 2029.

“Istražili smo mogućnost prijave za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u nogometu i – uzimajući u obzir sve faktore – došli smo do zaključka da to nećemo učiniti za 2034. godinu”, stoji u priopćenju Australskog nogometnog saveza.

Saudijska Arabija objavila je svoju kandidaturu za domaćina Svjetskog prvenstva 2034. Predsjednik Azijske nogometne konfederacije, koja uključuje i Australiju, podržao je kandidaturu Saudijske Arabije i rekao da će je podržati “cijela azijska nogometna zajednica”.

Svjetsko prvenstvo 2026. će se održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku, dok će četiri godine kasnije domaćini biti Španjolska, Portugal i Maroko.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!