NaslovnicaVijestiSarri kao "Limeni": Igrači ne rade ono što sam im rekao

Sarri kao “Limeni”: Igrači ne rade ono što sam im rekao

Trener Juventusa Maurizio Sarri rekao je kako je spora predaja lopte jedan od razloga poraza od Lyona u prvoj utakmici osmine finala, te da njegovi igrači u posljednje vrijeme rade previše stvari suprotno u odnosu na treninge.

Stara dama je sa 1:0 izgubila u Francuskoj, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

“Teško je objasniti zašto, ali u prvom poluvremenu smo previše sporo prenosili loptu. Prirodno je da je protivnik to uspio da iskoristi, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada, ali i sreće, jer smo primili gol u trenutku kada se De Ligtu ukazivala pomoć”, rekao je Sarri.

Lyon je do trijumfa stigao golom Lucasa Tousarta u 31. minutu. Juve je u nastavku bio nešto konkretniji, ali je na kraju uputio samo jedan udarac u okvir gola protivnika.

“Ne znam zašto ne mogu da natjeram igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavićemo da radimo na tome i pre ili kasnije ovaj koncept će im ući u glavu. Nastaviću da im pričam. Juče smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego večeras. To je suprotno od onoga što želimo da radimo”, istakao je Italijan i dodao:

“U posljednje vrijeme previše stvari radimo suprotno u odnosu na treninge. Kada je lopta spora onda gubite svoje položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lyonov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako pomjerali, nikada nismo mijenjali tempo. Kada to činite, male su šanse da ćete uraditi bilo šta na terenu”.

Uzvratni susret na programu je u Torinu na programu 17. marta.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!