NaslovnicaVijestiSarri revoltiran zbog odluke VAR-a: Velika nepravda, da se ovo desilo nama...

Sarri revoltiran zbog odluke VAR-a: Velika nepravda, da se ovo desilo nama…

Juventus je slavio na gostovanju SPAL-u (1:2), u duelu u kojem je mnogo kontroverzi izazvala odluka glavnog suca La Penne da dodijeli kazneni udarac domaćima, na osnovu sugestije sudaca iz VAR sobe, odnosno bez gledanja sporne situacije na monitoru, što je inače praksa u Serie A.

“Stara dama” je vodila 2:0 u trenutku kada je Simone Missiroli pao u kaznenom prostoru poslije faula koji je napravio Daniele Rugani. Andrea Pestagna je bio siguran sa bijele tačke, a prvak Italije je trijumfovao u tom duelu rezultatom 2:1.

Sudac Federico La Penna je prvobitno pokazao da se igra nastavi, ali mu je iz VAR sobe javljeno da situacija mora da se provjeri. Međutim, činilo se da ima problem sa slušalicom, pa je sa kolegama komunicirao preko walkie-talkieja, a zatim je pokušao da pregleda situaciju na monitoru, ali on nije radio. Na kraju je penal dosudio na osnovu informacija iz VAR sobe, što je izazvalo bijes na klupi torinskog kluba.

“Dosuđen je penal na osnovu VAR, iako on nije radio. Meni se čini da je to velika nepravda. Ako monitor radi, sudac na terenu bi trebalo da donese odluku. Da se desilo nama, cijeli svijet bi se obrušio na nas. Prvi sam trener protiv čijeg tima je dosuđen penal na osnovu VAR odluke, a da sudac nije pogledao snimak. Razumijem da pravila to dozvoljavaju, La Penna mi je objasnio, ali nisam saglasan sa time”, naglasio je Sari.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!