NaslovnicaVijestiSarri: Treba mi zamjena za Cesca, sve zavisi od uprave kluba!

Sarri: Treba mi zamjena za Cesca, sve zavisi od uprave kluba!

Trener Chelseaja Mauricio Sarri poručio je kako mu treba zamjena za Cesca Fabregasa, koji je napustio Stamford Bridge i preselio se u Monaco.

Bluesi su na Stamford Bridgeu savladali Newcastle 2:1 i sa 47 bodova četvrti su na tabeli, sa bodom manje i utakmicom manje od trećeplasiranog Tottenhama.

“Joeginho je imao problema, a na klupi nije bilo igrača koga sam mogao da pošaljem na teren umjesto njega. Za tu poziciju mi je potreban nogometaš,” poručio je Sarri i dodao:

“Da li će Chelsea kupiti zamjenu za Cesca Fabregasa? Nemam pojma. Menadžment dobro zna moje mišljenje. Potreban mi je igrač, ali sve zavisi od kluba.”

Španjolac se prije nekoliko dana preselio u Monaco i sa klubom iz Kneževine potpisao je ugovor do kraja sezone 2021/22.

Navodno, izbor je pao na dvojicu igrača – Leandro Paredes iz Zenita, i Nicollo Barella iz Cagliarija. 24-godišnji Argentinac preselio se iz Rome u St. Petersburg na ljeto 2017. godine, a od tada je za ruski klub odigrao 61 utakmicu, u kojima je postigao 10 golova i zabilježio 15 asistencija. Za reprezentaciju je dosad odigrao 9 utakmica, ali samo jednu službenu.

Mladi nogometaš Cagliarija, Nicolo Barella, prošao je mlađe kategorije tog kluba, ove sezone je odigrao 18 utamica u Serie A i postigao 1 gol, dok je prošle sezone odigrao 34 utakmice i postigao 6 golova. Za Cagliari je dosad odigrao već 94 utakmice, a narednog mjeseca puni 22 godine. Jesenas je debitirao i za reprezentaciju Italije, a njegova vrijednost procijenjena je na 30 milijuna eura (Transfermarkt), ali naravno, pitanje je da li bi ga italijanski klub pustio za taj iznos.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!