NaslovnicaVijestiSedmostruki prvak i "krvnik" Hajduka bankrotirao zbog koronavirusa!

Sedmostruki prvak i “krvnik” Hajduka bankrotirao zbog koronavirusa!

Koronavirus do temelja je uzdrmao svjetski nogomet, pošto zbog prekida svih natjecanja klubovi gube veliki novac, a krize nisu pošteđeni čak ni oni najveći, pa su tako određene mjere poduzeli Barcelona, Bayern, Juventus… Međutim, sedmostruki prvak svoje zemlje je danas bankrotirao zbog koronavirusa, te tako postao prva “žrtva” finacijske krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Kriza već se odrazila na mnoge klubove u svijetu, a čini se kako je najveći ceh zasad platila slovačka Žilina, koja je zbog financijskih problema proglasila bankrot! Klub koji je osnovan 1909. godine, pod mađarskim imenom Zsolnai Testgyakorlók Köre, gasi se nakon 111 godina postojanja.

Uprava kluba je odlučila da smanji primanja igračima, kako bi se klub održao na nogama tokom epidemije, ali nogometaši sedmostrukog slovačkog prvaka nisu pristali na to, te čelnici kluba nisu imali kud, pa su pokrenuli proces gašenja kluba.

Najveći uspjeh u povijesti Žilina je ostvarila 2010. godine, kada je uspješno prošla tri kvalifikacijske runde, te se plasirala u Ligu prvaka, gdje su u grupi sa Chelseajem, Marseilleom i moskovskim Spartakom završili bez osvojenog boda.

Žilinu i te kako dobro poznaju hrvatski klubovi, naročito Hajduk i Rijeka. Na Poljudu ih ne pamte po dobrom, pošto su 2009. eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Europe. Nakon remija u Slovačkoj (1:1), Hajduk je poražen u Splitu (0:1), dok ih po mnogo boljem pamti Rijeka, koja ih je 2013. uspješno “preskočila” u trećem kolu kvalifikacija, da bi potom preko Stuttgarta stigli do velikog podviga i plasmana u grupnu fazu Lige Europe.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!