NaslovnicaVijestiSenegalski nogometaš priznao da je lagao za svoje godine: "99% igrača Senegala...

Senegalski nogometaš priznao da je lagao za svoje godine: “99% igrača Senegala smanjilo je svoje godine”

Bivši veznjak Birminghama i Ipswicha Guirane N’Daw je u šokantnom intervju za senegalsku TV otkrio svoje prave godine.

Senegalski nogometaš priznao

Defanzivni igrač je proveo dvije posudbe u Engleskoj, a u 17-godišnjoj karijeri igrao je za Real Zaragozu, Saint-Etienne, Nantes i Lens.

Napravio je 41 nastdup za nacionalnu ekipu i sada igra u francuskoj šestoj diviziji u ekipi AS Algrange nakon što se prvobitno povukao u dobi od 31 godine 2016.

N’Daw koji je registriran kao 35-godišnjak, sada je tvrdio da je 99% igrača Senegala smanjilo svoje godine nakon što je priznao da je stariji od svog registriranog datuma rođenja.

“Ono što je sigurno je da je u Senegalu 99% igrača smanjilo svoju dob,” rekao je za IGFM.

“Senegalci su uglavnom vrlo mali i kada krene u Europu sa 20 godina vidjet ćete da su mladi od 15 godina jači od njega.”

“Kao i svi Senegalci, i ja sam svoju dob smanjio da postanem profesionalac. U Africi igrač koji ne snizi dob ne može biti profesionalan, to je stvarnost.”

N’Daw je većinu karijere proveo u Francuskoj sa nekoliko poznatih timova.

U nogometu je započeo svoju karijeru sa ekipom iz Ligue 2 Sochauxom 2002. godine, a proveo je šest godina u klubu prije nego što se pridružio Nantesu 2008. godine, gdje je odigrao 32 nastupa.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!